Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μπλόκο στις διαδικασίες χορήγησης ιθαγένειας


Φραγμό στη χορήγηση ιθαγένειας θέτει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, δια της οποίας καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναστείλουν τις σχετικές διαδικασίες, ενόψει της προσεχούς δημοσίευσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μπλόκο στις διαδικασίες χορήγησης ιθαγένειας
Οπως αναφέρεται στην απόφαση, ο λόγος της αναστολής οφείλεται στην επικείμενη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των σχετικών άρθρων του νόμου 3838/2010.
Με την απόφαση αυτή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καλεί τις υπηρεσίες να αναστείλουν τις διαδικασίες: υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια κ.λπ.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προωθήσει νέα νομοθετική ρύθμιση.
Εντονα αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ
Πηγές της Ιπποκράτους χαρακτήρισαν πάντως «παράνομη» την «εγκύκλιο» του υπουργείου Εσωτερικώνκαι παράλληλα υποστηρίζουν ότι «υπονομεύει τη λειτουργία της κυβερνητικής συνεργασίας».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63746562

Σχόλιο
Ελπίζουμε στίς επόμενες εκλογές - αν και όποτε γίνουν - να ψηφίσει ο κυρίαρχος λαός και κανέναν που να νοιάζεται για τούς έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: