Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Μια «πληρωμένη» απάντηση στην τρόικα



Αλήθεια, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ελληνικού δημοσίου, στη δομή του οποίου ανήκουν και οι εκάστοτε… υπουργοί μιας κυβέρνησης, μήπως θα ήταν εύκολο να μας επιτραπούν… μετατάξεις πολιτικών από γειτονικές χώρες;
Μαρίκα Λυσιάνθη
Από την Κύπρο για παράδειγμα, και ειδικότερα την υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία απάντησε στη Ρουμάνα εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου, ακριβώς όπως… της χρειαζόταν, σε περιεχόμενο και ύφος.
Η κα Βελκουλέσκου βρέθηκε στη Λευκωσία ως μέλος κλιμακίου της τρόικας, ενόψει της παροχής βοήθειας προς την Κύπρο.
Μιλώντας με την υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Χριστόφια, επανέλαβε… αυτά που βιώνουν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, δηλαδή την αναγκαιότητα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.
Η Σωτηρούλα Χαραλάμπους αντέτεινε ότι θα πρέπει να συζητηθούν μέτρα αύξησης των εσόδων του δημοσίου μέσω αναπτυξιακών δράσεων, και η Ρουμάνα εκπρόσωπος του ΔΝΤ της αντέτεινε με νόημα ότι στις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, που αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα, υπήρξαν περικοπές 25%.
Τότε, η κα Χαραλάμπους σήκωσε το γάντι, και της απάντησε… όπως θα θέλαμε όλοι μας: «Επειδή έγιναν αυτές οι περικοπές, γέμισε η Κύπρος με μετανάστες από τη χώρα σας»…
Και η Ρουμάνα τεχνοκράτης βυθίστηκε στη σιωπή…
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ιστοριοδίφης



Πηγή: http://www.otyposnews.gr/archives/46102#ixzz22K4iScP3

Δεν υπάρχουν σχόλια: