Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Οι Εγγλέζοι αποικιοκράτες παραμένουν στερρώς διοικούντες την Κύπρο


Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Ποιος ισχυρίζεται ότι η βρετανική αποκιοκρατία και κατοχή της Κύπρου έληξε με τη λήξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ; Με τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου ακριβώς η βρετανική κατοχή κυπριακού εδάφους τσιμεντώθηκε στο διηνεκές! Το έδαφος των βρετανικών Βάσεων, είτε μας εξοργίζει είτε όχι, είναι τόσο βρετανικό όσο και η Όξφορντ στριτ. Θα ανέμενε κανείς ότι ένας λαός, που αγωνίστηκε κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας και κατοχής της πατρίδας του, το πρώτο πράγμα που θα έκανε ήταν να αποκαθηλώσει και να εξαφανίσει τα κατάλοιπα αυτής της βάναυσης αποικιοκρατίας. Να αποκαθάρει τη Δημόσια Υπηρεσία και τους θεσμούς της νέας κυπριακής πολιτείας από προαγωγούς της βρετανικής «κουλτούρας». Να στηρίξει την ελληνικότητα και την αξιοπρέπεια, την περηφάνια και την τιμή των Ελλήνων της Κύπρου, παράλληλα με εκείνα των Τ/κυπρίων. Κι όμως: Επιλέγηκε, π.χ. ως νέο προεδρικό μέγαρο, το απεχθές και αηδές κατάλοιπο της βρετανικής τυραννίας, το διοικητήριο απ’ όπου οι Βρετανοί κυβερνήτες, Χάρντιγκ και Φουτ αποφάσιζαν τις επιχειρήσεις κατά των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. 
Ναι, αυτό το κτίριο ακόμα χρησιμοποιείται ως προεδρικό, ενώ στην είσοδό του, αισχρή και βρομερή υπόμνηση της συνεχιζόμενης βρετανικής κατοχής - υπό άλλη μορφή της Κύπρου - είναι ο βρετανικός θυρεός και ο βρετανικός λέων. Το χειρότερο: Οι Βρετανοί όχι μόνο δεν έφυγαν από τη δήθεν απελευθερωθείσα και τάχα ανεξάρτητη (!!) Κύπρο, αλλά παραμένουν στερρώς αγκιστρωμένοι στα μυαλά, στις συνειδήσεις και στις ενέργειες πολλών Κυπρίων. Αυτοί παθαίνουν αλλεπάλληλους σπασμούς γελοιότητας και δουλικότητας, κάθε φορά που ξελιγώνονται μπροστά σε καθετί το αγγλικό, που θεωρείται το... αγλάισμα της μοναδικότητας και το... απαύγασμα του ανεπανάληπτου. Γι΄ αυτό, απορούμε με την απορία συμπολιτών μας, που εξοργίζονται επειδή για νιοστή φορά οι Εγγλέζοι εξευτελίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, τη ρεζιλεύουν και αμφισβητούν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της. 
Η κυβέρνηση Χριστόφια, συνεχίζοντας την παράδοση της υποταγής στη βρετανική κατοχή, αποφάσισε ότι η τελετή έναρξης της ανάληψης της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ, θα γίνει στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου. Όμως, αυτό ανήκει στο έδαφος των «κυρίαρχων βρετανικών Βάσεων», με βάση τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου. Από την επομένη της κολοβής ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι Εγγλέζοι φροντίζουν, ως άλλοι κατακτητές, να μας θυμίζουν ότι οι Βάσεις είναι «sovereign» και, συνεπώς, εκεί ισχύουν οι βρετανικοί νόμοι. Να θυμίσουμε ότι ο συναρχιτέκτονας του σχεδίου Ανάν, λόρδος Χάνεϊ, επιχείρησε να εκχωρήσει και ΑΟΖ στις Βάσεις. Συνεπώς, με το Κούριο θα... κολώσουν οι Εγγλέζοι. Ο Δ. Χριστόφιας -ναι, αυτός ο καλός φίλος των Βρετανών...- διαβεβαίωνε πριν ενάμιση μήνα ότι με την τελετή έναρξης θα προβάλουμε τον ελληνικό πολιτισμό μας και θα ενισχύσουμε την κρατική κυριαρχία μας και στους πολιτιστικούς χώρους; 
Ποια κυριαρχία; Προχθεσινό δημοσίευμα (του «Φιλελεύθερου») αποκαλύπτει ότι σε σύσκεψη με την κυπριακή αστυνομία, οι Εγγλέζοι διαμήνυσαν ωμά και κυνικά ότι οι αστυνομικοί μας θα βρίσκονται στο Κούριο ως απλοί πολίτες χωρίς όπλα, επειδή ουσιαστικά την ασφάλεια των υψηλών προσκαλεσμένων μας θα την αναλάβουν οι Εγγλέζοι, που δεν έχουν καμία σχέση με την προεδρία της ΕΕ. Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τη νέα ολέθρια απόφαση της κυβέρνησης Χριστόφια. Απλώς να διερωτηθούμε με οργή: Επιτέλους, δεν υπάρχει ένας ηγέτης σε αυτό τον τόπο, που να υπερασπίσει την αξιοπρέπεια και την περηφάνια αυτού του λαού; Όχι! Υπάρχουν μόνο λακέδες, κλακέρ και υπηρέτες των Εγγλέζων, που μας διοικούν δι’ αντιπροσώπων. 

www.simerini.com.cgy

Δεν υπάρχουν σχόλια: