Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ατιμωρησία και βρομιά



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 18, 2011

Έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές τι είναι αυτό που έφερε τούτη τη χώρα σε αυτή τη θέση.

Μήπως η νωχελικότητα που μας επιρρίπτουν οι ξένοι ; Μήπως η οκνηρία που επικαλούνται οι ίδιοι και κάποιοι νεότευκτοι ; Μήπως άραγε φταίει το Μεσογειακό μας ταμπεραμέντο ; Μήπως η κακές μας επιλογές σε πολιτικά, οικονομικά και διαχειριστικά θέματα ;
Όχι. Είναι πολύ απλό. Φταίει -πρώτιστα- ηατιμωρησία και αλαζονεία κάποιων που όντας γλύφτες κατουρημένων ποδιών και σαθροί μέχρι μεδούλι …. πιστεύουν πως, ότι και να κάνουν το “σύστημα” θα τους καλύψει. Και ναι, πολλές φορές το σύστημα τους καλύπτει ποικιλοτρόπως. Επί παραδείγματι, οι οφείλοντες να έχουν ώτα ανοικτά, κάνουν πως δεν ακούν. Οι ελεγκτές, κάνουν πως δεν είδαν. Οι αποδέκτες χυδαιοτήτων δίδουν τόπο στην οργή.
Από κοντά, μερίδα πολιτικολογούντων περιμένουν το δωράκι τους που δεν “άκουσαν”, που δεν “είδαν”, που δεν έπραξαν όσα τους επιτάσσει το Σύνταγμα και οι οφειλές τους απέναντι στους εκλέκτορες τους και γενικά στο Λαό.
Και όλα αυτά, στάλα – στάλα, έδιναν ξετσιπωσιά και αύξηση αλαζονείας στους φαύλους.
Αλλάζει αυτή η κατάσταση ; Αλλάζει ρηξικέλευθα η άποψη : “εντάξει προχώρα, αλλά είσαι μόνος σου (νομίζουν) και δε θα τα βγάλεις πέρα με το ¨σύστημα” ;
Αλλάζει. Βγάζοντας τα πάντα στη φόρα. Τα πάντα όμως, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Και αν κτυπήσετε μια πόρτα και κλείσει ένα λεπτό πριν την δημοσιοποίηση φαυλοτήτων και αν φάτε πόρτα από άλλους, να θυμάστε ότι πάντοτε υπάρχουν Έλληνες που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών σας.
Παράλληλα να θυμάστε ότι στον Β παγκόσμιο πόλεμο τις ειδήσεις στην Ελλάδα ο Κόσμος τις μάθαινε από το BBC και την doiche vele. Τι εννοούμε. Έχετε γνώση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία προκύπτουν φαυλότητες και σαθρές καταστάσεις ; απευθυνθείτε πρώτα σε αυτούς που πρέπει στις Υπηρεσίες της Χώρας μας και μετά στείλτε e-mails με στοιχεία ΠΑΝΤΟΥ. Από τους “anonymous”, μέχρι τη “blackrock”. Από τη le monde και τη figaro, μέχρι τους financial times. Παντού. Όπου κρίνει ο καθένας. Παντού.
Βέβαια όλα αυτά, αφού κάνετε προσπάθειες να δώστε φακέλους σε άτομα που εκτιμάτε ως αξιοπρεπή και αν μη τι άλλο ως ηθικά στοιχεία. Βεβαίως, επειδή όλοι παροικούμε τη Ιερουσαλήμ, μπορείτε να τα κάνετε ταυτόχρονα.
Μη το ξεχάσουμε. Αν έχετε και στοιχεία ότι δώσατε όπου έπρεπε στοιχεία στην ενδοχώρα και δε προχώρησε τίποτα, τότε στο εξωτερικό με τα e-mail σας στέλνετε και τα αποδεικτικά του ότι κάνατε ότι οφείλατε εντός των τειχών.
Πάνω από όλα όμως να θυμάστε ότι, τοδιαδίκτυο και δεν εννοούμε τα υπαλληλικά – μισθωμένα sites είναι όχι μόνο πρόθυμο να θέσει ένα θέμα στη σωστή του βάση, αλλά και να ξεμπροστιάσει τους …. όποιους και έτσι να παύσει η ομηρία …. ή η ατιμωρησία. Και ο Κόσμος πλέον ξέρει που να δίδει βάση. Ότι και να λένε κάποιοι για τη δύναμη του γυαλιού της tv.
Και τότε Αδέλφια οι χειροπέδες και τα ελικόπτερα δε θα αρκούν. Τότε Αδέλφια θα δούμε μια νέα ημέρα με καθαρό ουρανό κάνοντας ξανά όνειρα για το μέλλον. Άντε να ξεβρομίζουμε από τα των υπονόμων. Συμφωνείται ;
Προς τους bloggers και τα sites της Χώρας και τους αναγνώστες τους. Προς τη μεγαλύτερη Δημοκρατική Δύναμη Λόγου αυτής της Χώρας. Ψηφίστε παρακαλούμε στο ερωτηματολόγιο αριστερά. Θα ισχύσει για μια εβδομάδα. Ψηφίστε με γνώμονα την Πατρίδα και τα Παιδιά μας. Όχι με τις μέχρι τώρα κομματικές τοποθετήσεις, κρατώντας μέσα μας τις μικρο-λεπτομέριες είμαι ετούτο ή είμαι εκείνο. Είμαστε όλοι Έλληνες.
Έλληνας Εργαζόμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια: