Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Φωνή Προδρόμου…


Τα περιστατικά, που αναφέρονται στο Ευαγγέλιο, συνέβησαν, σύμφωνα με τη στερεότυπα επαναλαμβανόμενη φράση, «τω καιρώ εκείνω»…
Αλλά, όπως θα έλεγε και ο Θουκυδίδης, είναι και «κτήμα ες αεί χρήσθαι». Με την έννοια ότι επαναλαμβάνονται διαχρονικά. Και μάλιστα στις μέρες μας με αξιοθαύμαστη και δραματική επικαιρότητα:
Χαρακτηριστικό παράδειγμα;
Τα γεγονότα της Παρασκευής (6-1-12), κατά τη γιορτή των Θεοφανείων:
Οπότε κάποιοι σύγχρονοι Ηρώδες, που έχουν αποκεφαλίσει την Ελλάδα και την Ελευθερία της, έσπευσαν να τιμήσουν, κατά το ειωθός, τη γιορτή του αγιασμού των υδάτων.
Στην οποία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, ο απαράμιλλος υππέρμαχος της δικαιοσύνης,Πρόδρομος!
Το κεφάλι του οποίου έκοψε, ως γνωστόν, ο μεγαλειότατος Ηρώδης, με το πρόσχημα ότι προσέβαλε τη βασιλική του μεγαλειότητα. Αλλά στην πραγματικότητα μόνο και μόνο, επειδή τόλμησε να του πει την αλήθεια. Την οποία μισούσε θανάσιμα. Όπως και όλοι οι Ηρώδες όλων των εποχών. Παρότι την καπηλεύονται ξεδιάντροπα….
Με αποτέλεσμα το κομμένο κεφάλι του Προδρόμου να φωνάζει, έκτοτε, δια μέσου των αιώνων, το «ουκ έξεστί σοι» (=δεν σου επιτρέπεται) στους Ηρώδες όλων των εποχών, σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις: Όπως, βέβαια, και στη δική μας:
Όταν, εξ ονόματος της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων, το πλήθος, που παρευρισκόταν στον αγιασμό των υδάτων φώναζε, κάπως έτσι:
“Δεν σας επιτρέπεται να αντιπροσωπεύετε την Ελληνική Δημοκρατία. Γιατί την καταπροδώσατε σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τρόπους. Αφού παραδώσατε το λαό της και την ίδια, σκλάβους στους εχθρούς τους. Προκειμένου να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα εκείνων και τα δικά σας.
Η Ελληνική Δημοκρατία ανήκει στο λαό της, που εσείς καταδυναστεύετε και καταληστεύετε. Και απέναντι στον οποίο με τα ληστρικά και άδικα μέτρα σας επιδεικνύεται καθημερινά την άμετρη εχθροπάθειά σας και το θανάσιμο μίσος σας.
Κάποτε, που μεγαλουργούσαν οι Έλληνες, οι εφιάλτες ήταν οι δακτυλοδεικτούμενες αποτρόπαιες και, παραδειγματικά, αποδοκιμαζόμενες εξαιρέσεις.
Και μας φέρατε-αλίμονο- στις μέρες μας, σε τέτοιο σημείο ηθικής και εθνικής εξαθλίωσης, ώστε κάποιοι εφιάλτες να επικάθονται σε θώκους εξουσίας της πατρίδας μας. Και, χωρίς ενδοιασμούς και συστολή να οδηγούν τους Έλληνες στο εφιαλτικότερο από καταβολής του ελληνισμού κατάντημα!…”.
Τέτοια, πάνω-κάτω, φώναζε το κομμένο κεφάλι του Προδρόμου με το στόμα του πλήθους.
Και οι μπράβοι και οι τραμπούκοι της κουστωδίας των εξουσιαστών έσπευσαν να συλλάβουν εκείνους, που τολμούσαν να λένε τέτοιες ανυπόφορες αλήθειες.
Και τους στοιχειοθέτησαν, λέει, κατηγορία για προσβολή των θεσμών. Και, βέβαια, τους παρέπεμψαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία…
Για να κατατρομοκρατήσουν, προφανώς, και να φιμώσουν το λαό. Και σε τελική ανάλυση, να τον…αυτοκτονήσουν!
Όπως δυστυχώς συνέβη σε περίπου δύο χιλιάδες- με ραγδαία προϊούσα κλιμάκωση- μέχρι τώρα. Των οποίων, πρόδηλα, οι αυτοκτονίες είναι, ουσιαστικά, δολοφονίες!…
Ενώ, αν υπήρχε και ίχνος έστω ηθικής και εθνικής ευαισθησίας θα έπρεπε, οι οποιοιδήποτε Ηρώδες, προ πολλού, να γκρεμοτσακιστούν από τους θώκους.
Και να πάνε στον αγύριστο. Μήπως κάποτε ο λαός μπορέσει να ξεχάσει ατούς, που έγραψαν με τον αδηφάγο βίο τους και τη ληστρική πολιτεία τους τον έσχατο εξευτελισμό της ιστορίας του.
Αλλά ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες πως οι όποιοι ορκισμένοι στην πεντάλφα της προδοσίας και της τοκογλυφίας έχουν αυτιά ν’ αφουγκραστούν τη φωνή του Προδρόμου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: