Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Κατάληψη του κράτους από κόμματα και συγγενείς, αλλά δεν κουνιέται φύλλο!



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τα φαινόμενα νεποτισμού που ζούμε στη χώρα δεν είναι απλά πρωτοφανή – κι’ ας έσπευσε ο κ. Παπαδημούλης να δώσει μια απάντηση του τύπου «κι’ εσείς σκοτώνετε τους μαύρους».
Όχι μόνο επειδή ουδέποτε στο παρελθόν συναντήσαμε μέλη της ίδιας οικογένειας να διορίζονται και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Αλλά επειδή κάτι τέτοιο παραπέμπει καθαρά σε ολοκληρωτικά καθεστώτα – με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά της Έλενας Τσαουσέσκου και του Τσάβες, τον εξάδελφο του οποίου τελευταία διόρισε επικεφαλής της κρατικής εταιρίας πετρελαίων της Βενεζουέλας ο Μαδούρο.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και σύγκρουση συμφερόντων.
Με πιο κραυγαλέα την περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, του οποίου η σύζυγος είναι αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης.
Αυτό σημαίνει ότι ο σύζυγος, ως πολιτικός προϊστάμενος του Λιμενικού έρχεται σε σύγκρουση με τη σύζυγο, που είναι πολιτική προϊσταμένη των… μεταναστών!
Και από εκεί και πέρα έχουμε σύζυγο γενικού γραμματέα να τοποθετείται σύμβουλος υπουργού, σύντροφο υπουργού να τοποθετείται πρόεδρος σε μεγάλο δημόσιο ίδρυμα, αδελφό περιφερειάρχη να τοποθετείται σύμβουλος υπουργού, σύντροφο να αναλαμβάνει συντονιστής στον τομέα της συντρόφου, υπουργός να διορίζει σύμβουλό της τον αδελφό της, ο πρωθυπουργός να διορίζει γενικό γραμματέα τον εξάδελφό του, σύζυγος υπουργού να διορίζει τον ανιψιό της σε πόστο δίπλα στον πρωθυπουργό, ο αδελφός του τελευταίου να τοποθετείται επικεφαλής σε γραφείο αντιπροέδρου της Βουλής.
Και μόλις τελειώνουν τα συγγενολόγια, αρχίζουν οι κομματικοί.
Υποψήφιοι (και αποτυχόντες) βουλευτές διορίζονται γενικοί γραμματείς υπουργείων, υποψήφιοι με συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ  σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές και συνδικαλιστές των συγκεκριμένων κομμάτων τοποθετούνται επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών σε όλη τη χώρα.
Τα ίδια και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Συνδικαλιστές, υποψήφιοι, στελέχη, συντονιστές τομέων.
Τα ίδια και με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης.
Τα ίδια και στους μεγάλους κρατικούς μηχανισμούς.
Έχει μεταφερθεί στο Κράτος ολόκληρο το κόμμα και λοιποί συγγενείς!
Πρόκειται για πραγματική κατάληψη!
Και όμως, δεν κουνιέται φύλλο!
Με τέτοιο θράσος, σε άλλη περίπτωση θα είχε σηκωθεί ο κόσμος στο ποδάρι!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: