Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Δυτική Ελλάδα: "Το παιδί σας ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο-Πληρώστε 10.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερο" - Σπείρα εξαπατά γονείς


Δυτική Ελλάδα: Σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, «χτύπησαν» και στο Αγρίνιο μέλη αδίστακτης σπείρας που εξαπατά ανυποψίαστους γονείς, περί δήθεν εμπλοκής των παιδιών τους σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα, ζητώντας χρήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, μια γυναίκα και τους συνεργούς της αναζητά ήδη α αστυνομία στη βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για γυναίκα – πιθανότατα μικρή σε ηλικία – η οποία τηλεφωνεί νυχτερινές ώρες σε ανυποψίαστους γονείς, για να τους ενημερώσει ότι δήθεν τα παιδιά τους ενεπλάκησαν σε θανατηφόρα τροχαία.

Η γυναίκα που προσποιείται τη δικηγόρο λέει στους γονείς ότι το παιδί τους κρατείται στην αστυνομία και ότι χρειάζεται να καταβάλουν 10.000 ευρώ προκειμένου να αφεθεί ελεύθερο.

Για να γίνει μάλιστα πιο πιστευτή, στο τηλέφωνο ακούγεται και ένα μέλος της σπείρας που προσποιούμενος το γιο που δήθεν έχει εμπλακεί στο τροχαίο, κλαίει παρακαλώντας να δώσουν τα χρήματα.

Κάποιοι μέσα στην απελπισία πέφτουν παγίδα και τρέχουν να παραδώσουν τα χρήματα στον απατεώνα που τους περιμένει.

Ήδη έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα και η αστυνομία αναζητά τόσο τη γυναίκα όσο και τους δύο συνεργούς της. Πολίτες που επικοινώνησαν με το agriniopress.gr αναφέρουν πως υπάρχουν δυο τέτοιες περιπτώσεις στην περιοχή του Αγρινίου. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, επιβεβαιώνει τουλάχιστον ένα κρούσμα αυτής απάτης με ηλικιωμένο γονέα που μάλιστα κατέβαλλε στους απατεώνες το ποσό που ζήτησαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: