Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η Πάτμος μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ

Έκθεση από 24 Ιουλίου ώς 25 Αυγούστου

Ο φωτογράφος Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ επισκέφθηκε την Πάτμο για πρώτη φορά το 1967 και την «ερωτεύτηκε». Όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός του φακός, στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των κατοίκων παρουσιάζονται σε έκθεση με τίτλο «Πάτμος: Μονοπάτια της Μνήμης» (επιμέλεια: Ελισάβετ Πλέσσα) στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας Πάτμου από 24 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου.
Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 80 φωτογραφίες, 

αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό από τη συλλογή του φωτογράφου, επιμελημένο οπτικό υλικό, καθώς και έντυπο που εκδίδεται ειδικά για την έκθεση.

Οι επισκέπτες θα δουν όχι μόνο την εικόνα μιας Πάτμου που χάθηκε, αλλά και αγαπημένες όψεις της καθημερινότητας που αντιστέκονται στο πέρασμα των χρόνων.

Ο γεννημένος στο Σικάγο Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ έχει παρουσιάσει τα καρέ του σε σημαντικά φωτογραφικά λευκώματα, καθώς και σε ατομικές εκθέσεις του στο εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο) και στην Ελλάδα.

Η πιο πρόσφατη παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του είναι η μεγάλη έκθεσή του «Ελλάδα–Κίνα: Λαοί αρχαίοι, κόσμοι που αλλάζουν» με φωτογραφίες του από την Ελλάδα και την Κίνα, στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.












Δεν υπάρχουν σχόλια: