Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Πως αντιμετωπίζουν τους μετανάστες που δεν έχουν λάβει ακόμα άσυλο, στην "δημοκρατική" Γερμανία

germania-sidirodromikos-stathmos


Σχόλιο ΛΦ: Από το ένα άκρο (της Ελλάδας) όπου κανείς δεν ελέγχει κανέναν, στο άλλο (Γερμανία) της στυγνής εκμετάλλεσης. Να τα λέμε αυτά όταν μας κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε ρατσιστές.


Με τον χειρότερο τρόπο εκμεταλλεύονται οι Γερμανοί τους πρόσφυγες κυρίως από χώρες της Αφρικής, αλλά και από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν που υποβάλλουν αίτηση χορήγησης ασύλου. Η πόλη Γκμουντ της Σουηβίας (περιοχή της Γερμανίας που υπάγεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης (Baden-Würtemberg), και κατά το μικρότερο μέρος της στη Βαυαρία) απασχολεί «εθελοντικά» τους πρόσφυγες ως αχθοφόρους στο σιδηροδρομικό σταθμό για να μην κουβαλούν οι επιβάτες τις αποσκευές μόνοι τους.

Συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες διαμένουν προς το παρόν στο προσφυγικό καταφύγιο της πόλης και, σύμφωνα με τον Δήμο, εργάζονται εθελοντικά, χωρίς το γεγονός αυτό να συνδέεται με την τύχη της αίτησής τους για άσυλο.
Είναι, δε, υποχρεωμένοι να φορούν κόκκινη μπλούζα με το διακριτικό «Service» (υπηρεσία), ενώ η αμοιβή τους από τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους είναι, σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία, η ανώτατη που μπορεί να λάβει ένας πρόσφυγας του οποίου εκκρεμεί η αίτηση χορήγησης ασύλου.
Η πόλη αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα που προέκυψε στον κεντρικό σταθμό της, όταν, λόγω επισκευών, κατασκευάστηκε μια προσωρινή σκάλα στην οποία οι επιβάτες έπρεπε να μεταφέρουν οι ίδιοι τις αποσκευές τους.
Η απόφαση ωστόσο του Δήμου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από εκατοντάδες πολίτες στην σελίδα της πόλης στο Facebook. Πολλοί κάνουν λόγο για "κλασικό στιλ σκλάβων" ή αναρωτιούνται πόσο "εθελοντικά" μπορεί να εργάζεται κανείς τόσες ώρες κάτω από τον δυνατό ήλιο. Η τοπική εφημερίδα Gmünder Tagespot, πάντως, επαίνεσε την πρωτοβουλία.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: