Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου!


 Απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου!
Στα χέρια ανταρτών βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, ο οποίος βρισκόταν καθ οδόν από την Αντιόχεια προς την Συρία.

Τον Μητροπολίτη Χαλεπίου είχε παραλάβει ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ ο οποίος είναι γνωστός για την δράση του κατά του καθεστώτος στην Συρία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επικοινωνήσει οι απαγωγείς ούτε με το Πατριαρχείο ούτε με καμία πλευρά.

Το νέο μαθεύτηκε από sms που πρόλαβε να στείλει ο ίδιος ο Παύλος σε δικούς του ανθρώπους. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς που δεν είναι γνωστό σε ποια ομάδα ανήκουν, δολοφόνησαν τον οδηγό του Συρο-Ιακωβίτη Επισκόπου.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη.

Ο Μητροπολίτης Παύλος είναι αδερφός του Πατριάρχη Ιωάννη και μάλιστα ήταν μαζί υποψήφιοι για τον πατριαρχικό θρόνο. Πριν λίγες μέρες το σπίτι του Μητροπολίτη είχε δεχθεί πλήγμα από ρουκέτα.

Να σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Προέδρου Άσαντ.
Πηγή: romfea.gr, dogma.gr
 http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: