Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Α΄ προς Κορινθίους Αποστόλου Παύλου 6, 12 - 20



12 Αδελφοί, πάντα μοι ξεστιν, λλ᾿ ο πάντα συμφέρει· πάντα μοι ξεστιν, λλ᾿ οκ γ ξουσιασθήσομαι πό τινος. 13 τ βρώματα τ κοιλίᾳ κα κοιλία τος βρώμασιν· δ Θες κα ταύτην κα τατα καταργήσει. τ δ σμα ο τ πορνείᾳ, λλ τ Κυρίῳ, κα Κύριος τ σώματι· 14 δ Θες κα τν Κύριον γειρε κα μς ξεγερε δι τς δυνάμεως ατο. 15 οκ οδατε τι τ σώματα μν μέλη Χριστο στιν; ρας ον τ μέλη το Χριστο ποιήσω πόρνης μέλη; μ γένοιτο. 16 οκ οδατε τι κολλώμενος τ πόρν ν σμά στιν; σονται γάρ, φησίν, ο δύο ες σάρκα μίαν· 17 δ κολλώμενος τ Κυρίῳ ν πνεμά στι. 18 φεύγετε τν πορνείαν. πν μάρτημα ἐὰν ποιήσ νθρωπος κτς το σώματός στιν, δ πορνεύων ες τ διον σμα μαρτάνει. 19 οκ οδατε τι τ σμα μν νας το ν μν Αγίου Πνεύματός στιν, ο χετε π Θεο, κα οκ στ αυτν; 20 γοράσθητε γρ τιμς· δοξάσατε δ τν Θεν ν τ σώματι μν κα ν τ πνεύματι μν, τινά στι το Θεο.



Νεοελληνική απόδοσις

Αδελφοί, όλα μου επιτρέπονται, μα εγώ δεν θα εξουσιασθώ από τίποτα. Τα φαγητά είναι για την κοιλιά και η κοιλιά για τα φαγητά, αλλά ο Θεός και την κοιλιά και τα φαγητά θα τα καταργήσει. Το σώμα μας δεν είναι για την πορνεία, αλλά για τον Κύριο και ο Κύριος για το σώμα. Ο δε Θεός και τον Κύριο ανέστησε και συνεπώς θα αναστήσει και εμάς με τη δύναμη Του.

Δεν ξέρετε, λοιπόν, ότι τα σώματα σας είναι μέλη του Σώματος του Χριστού; Να πάρω λοιπόν τα μέλη του Χριστου και να τα κάνω μέλη πόρνης; Μη γένοιτο, Δεν ξέρετε επίσης ότι εκείνος πού προσκολλάται στην πόρνη γίνεται ένα σώμα με αυτήν; Γιατί, όπως λέγει η Π.Δ. θα γίνουν και οι δύο μια σάρκα. Εκείνος δε πού προσκολλάται στον Κύριο είναι ένα πνεύμα με Αυτόν.

Να αποφεύγετε, λοιπόν, την πορνεία. Κάθε άλλο αμάρτημα, πού κάνει ο άνθρωπος είναι έξω από το σώμα, εκείνος όμως πού πορνεύει, αμαρτάνει και στο ίδιο του το σώμα. Ή δεν ξέρετε επίσης ότι το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, πού είναι μέσα σας και πού το έχετε από τον Θεό και δεν ανήκετε λοιπόν στους εαυτούς σας;

Έχετε αγορασθεί αντί τιμήματος. Δοξάσατε, λοιπόν, τον Θεό και με το σώμα σας και με το πνεύμα σας. Και τα δυο ανήκουν στον Θεό.



Σύντομο σχόλιο

Η χριστιανική ζωή δεν ταιριάζει με την ανηθικότητα, αφού ο πιστός άνθρωπος ανήκει πλέον στον Θεό και φέρει το Πνεύμα του Θεού μέσα του, πνεύμα ζωής και ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: