Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Χειρότερος από την "τρόϊκα" ο Α. Παπανδρέου.

Είναι γνωστό ότι οι τής "τρόϊκα" δήλωσαν πως δεν συμφωνούν με την συνεχή μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και την παράλληλη αύξηση όλων των τελών και των τιμών των προϊόντων της καθημερινής ζωής.
Επίσης, είναι γνωστό ότι απαίτησαν την δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, την απόλυση όσων δεν χρειάζονται και την παύση πληρωμών όσων εισπράττουν μισθό με αιτιολογικό ότι "ανήκουν στον κόμμα".
Παρ' όλα αυτά, ο κος Πρωθυπουργός αρνείται να εφαρμόσει αυτήν την "συμβουλή" της τρόϊκα διότι γνωρίζει πως μόλις δείξει την εξώπορτα από το δημόσιο των πρασινοφρουρών, οι οποίοι στηρίζουν το καθεστώς της λαμογιάς και της διαφθοράς, αυτοί θα του δείξουν την εξώπορτα από την πρωθυπουργία και την χώρα.
Κατανοούμε φυσικά τον προβληματισμό του πρωθυπουργού. Δεν κατανοούμε όμως την μαλθακότητα των δημοσίων υπαλλήλων, που ενώ έχουν νιώσει στο πετσί τους την μείωση των αποδοχών τους, με την παράλληλη αύξηση των τιμολογίων και των τιμών των καταναλωτικών αγαθών δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Ούτε και την στάση αυτών που έχουν πάρει δάνεια είτε για κατοικία είτε για οτιδήποτε άλλο, αφού κινδυνεύουν να μείνουν κυριολεκτικά στον δρόμο ή να περάσουν μερικούς μήνες στην φυλακή.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι ανέχονται τα πάντα προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν αυτούς που τους έφεραν στην δύσκολη θέση, δηλαδή τα κομματικά στελέχη που μισθοδοτούνται από το δημόσιο ενώ το μόνο που έχουν προσφέρει στον τόπο είναι τα κόπρανά τους.
Καλά να πάθουν. Και σε λίγο που θα καταργηθεί η μονημότητα στο Δημόσιο, οι πρώτοι που θα φύγουν δεν θα είναι φυσικά οι κομματικοί εγκάθετοι αλλά οι απλοί ..."φιλήσυχοι" δημοσιοϋπάλληλοι.
Περαστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: