Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ο Άσαντ γειώνει συνεχώς τον Ερντογάν που τον καλεί να τα βρούνε. Ανένδοτος ο Άσαντ..!

 

Ο Άσαντ γειώνει συνεχώς τον Ερντογάν που τον καλεί να τα βρούνε. Με Κατοχικό στρατό εντός Συρίας δεν υπάρχει περίπτωση διαμηνύει το γεράκι της Δαμασκού! Εντείνει τις οχλήσεις η Τουρκία στη Δαμασκό για εξομάλυνση. Πάγια η θέση Άσαντ που μεταφέρεται στην Άγκυρα. Σήμερα ο Ερντογάν έκανε ένα βήμα παραπάνω έκανε ο ίδιος προσωπική πρόσκληση στον Άσαντ για νορμαλοποίηση τωςν σχέσεων. Ανένδοτος ο Άσαντ.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε σχέσεις με τη Συρία όπως κάναμε στο παρελθόν. Η Τουρκία είναι έτοιμη να εργαστεί για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Συρία και δεν υπάρχει λόγος να μην δημιουργηθούν

Ο Τούρκος Πρόεδρος λέει ότι όπως είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, είναι έτοιμος να τον συναντήσει ξανά
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι είναι ανοιχτός σε ευκαιρίες για την αποκατάσταση των σχέσεων της χώρας του με τη Συρία και τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής σήμερα: Θα εργαστούμε μαζί για να αναπτύξουμε τις σχέσεις με τη Συρία με τον ίδιο τρόπο που εργαστήκαμε στο παρελθόν.

Και πρόσθεσε: Δεν έχουμε συμφέρον ή στόχο να παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας ( σσ α μπα αλί μπαμπά) , γιατί ο συριακός λαός είναι μια κοινωνία στην οποία ζούνε μαζί αδελφικοί λαοί.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον Άσαντ στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων και οικογενειακές συναντήσεις.

Συνέχισε, προσθέτοντας: Είναι εντελώς αδύνατο να πούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί αύριο, αλλά μάλλον θα ξανασυμβεί.Syriawatan

Την ίδια ώρα στέλνει ενισχύσεις στρατού κατοχής στη Β Συρία..

Τις σημαντικότερες πιέσεις τις δέχεται από αλλού ο Άσαντ γι αυτή την προσέγγιση αλλά δεν ενδίδει 

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: