Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Μέγας Άσαντ χτίζει εκκλησίες…… Στην Ταρτούς τα Εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Σάγια παρουσία πατριάρχη Αντιοχείας και Υπ. Βακουφιών της Συρίας..ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

 

Ο Μέγας Άσαντ χτίζει εκκλησίες…..Στην Ταρτούς έγιναν τα Εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Σάγια παρουσία τόσο του πατριάρχη Αντιοχείας του 10ου Ιωάννη όσο και του Υπουργού Βακουφιών της Συρίας.. To θέμα κάλυψε η συριακή τηλεόραση..

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Κυβερνήτης της Tartous, κ. Firas Al-Hamid, και ο Γραμματέας του Παραρτήματος Tartous του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Baath, Dr. Muhammad Hussein
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης και πλήθος Ισλαμικών και Χριστιανών κληρικών.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Al-Yaziji μίλησε για τις έννοιες της οικοδόμησης της εκκλησίας και ότι είναι σπίτι αγάπης, ηθικής και λατρείας του Θεού και ότι η κατασκευή του εκφράζει προσκόλληση στη γη και τις ρίζες παρά τις δύσκολες συνθήκες, ευχόμενος καλοσύνη, ευλογία και έλεος στους κατοίκους του χωριού και σε όλους τους Σύριους.

Με τη σειρά του, ο Υπουργός Κληροδοτημάτων τόνισε ότι η Συρία είναι περήφανη που είναι το λίκνο του Χριστιανισμού και αφετηρία του Ισλάμ και ότι δεν μπορεί παρά να είναι ένα πρότυπο ιθαγένειας που βασίζεται στη σταθερή σχέση στοργής μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών και ότι τα τζαμιά και οι εκκλησίες είναι πηγή καλοσύνης και φωτός, συμπόνιας και αγάπης και εγγύηση αξιών και ηθών στην κοινωνία.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι πήγαν να αποκαλύψουν την πλακέτα των εγκαινίων του ναού

Ο Μέγας Άσαντ…..και για την ιστορία και για την Εκκλησία….

Εγκαίνια της εκκλησίας Raghad Al-Saidah στο χωριό Saya στην ύπαιθρο Tartous
Σήμερα στο χωριό Saya της επαρχίας Tartus εγκαινιάστηκε η εκκλησία Rqad Al-Saida, με την επίσημη, θρησκευτική και λαϊκή παρουσία των κατοίκων της περιοχής.
Ο Πατριάρχης Ιωάννης είπε: «Ανυπομονούμε οι μελλοντικοί μουσουλμάνοι και χριστιανοί της χώρας μας της Συρίας, να αγαπούν τη χώρα με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ. “

Ο Αρχιεπίσκοπος Λατάκιας και ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, επιβεβαίωσαν στην ομιλία τους μετά την προσευχή και τη θεία λειτουργία ότι η ζωή συνεχίζεται στη Συρία παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πολιορκίας της τρομοκρατίας, αναφερόμενοι στη συμβολή των Σύριων ομογενών στο κατασκευή αυτής της εκκλησίας για να αναπέμπονται προσευχές για την επιστροφή της ασφάλειας και της ασφάλειας στη Συρία, και στέλνουμε ένα μήνυμα στην παγκόσμια ανθρωπότητα από τη γη της Συρίας.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: