Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Άνθρωποι μικροί μας κυβερνούν, αλίμονο, σε εποχές μεγάλες, ιστορικές, κρίσιμες, δύσκολες…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Είμαι πολύ θυμωμένος με την φτώχεια του προεκλογικού λόγου των περισσότερων κομμάτων και πολιτικών, που επιζητούν διακαώς την ψήφο μας. Η χώρα είναι στην άκρη του γκρεμού και το μόνο που ακούω ποιός μπορεί να είναι χειρότερος από ποιόν, ποιός είναι πιό παλιός από τον άλλον, ποιός φταίει περισσότερο.
Δυστυχώς, πολιτκοί απείρως κατώτεροι των περιστάσεων, αρνούνται να μας δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις σε μιά σειρά από πιεστικά ερωτήματα, που εγείρονται καθημερινά:
1. Χτες ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντός διεμήνυσε ότι ο οργανισμός που προσφέρει, υποτίθεται, υπηρεσίες υγείας σε όλους σχεδόν τους πολίτες θα κατεβάσει ρολά λόγω της υποχρηματοδότησης του. Ούτε σε γιατρούς θα μπορούμε να κλείνουμε ραντεβού, ούτε θα μας συνταγογραφούν, ούτε φάρμακα θα μπορούμε να παίρνουμε από τα φαρμακεία, ούτε εξετάσεις θα κάνουμε, εμείς και τα παιδιά μας, αν δεν πληρώνουμε από την τσέπη μας.
2. Χτες πάλι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης διεμήνυσε ότι όλα τα δημοτικά έργα έχουν σταματήσει, ότι θα χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ κι η ζημιά θα είναι απροσμέτρητη γιά τος δήμους και τη χώρα εξαιτίας της δέσμευσης των χρηματών των Περιφερειών. Ζήτησε παράταση στο ΕΣΠΑ. Κι αυτός φωνή βοώντος εν τη ερημω της πολιτικής μας ανυπαρξίας. Την ίδια ώρα που όλα τα Δημόσια Εργα έχουν σταματήσει διότι έχει πάψει η χρηματοδότηση τους. Κι η βιομηχανική παραγωγή βρίσκεται στο ναδίρ, με τις υψικαμίνους της άλλοτε κραταιάς ελληνικής χαλυβουργίας να έχουν σβήσει…
3. Χτες και πάλι μάθαμε από το ΙΚΑ ότι θα χρειαστεί να δανειστεί, ένας θεός ξέρει από πού, 200 εκατ ευρώ τουλάχιστον γιά να πληρώσει τις (μειωμένες) συντάξεις του Οκτωβρίου.
4. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαγκωνίζονται γιά το ποιός θα καταργήσει τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση (που είχαν ψηφίσει και οι δύο στις 14 Αυγούστου) και υπόσχονται ότι θα τον αντικαταστήσουν με ισοδύναμα. Χωρίς να μας λέμε τι είδους θα είναι αυτά τα ισοδύναμα, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι είναι άλλοι φόροι.
5. Το ίδιο ισχύει με την «επαναδιαπράγματευση» που υπόσχονται γιά τη φορολογία των αγροτών. Ομως όπου ακούτε να λένε ισοδύναμα να ξέρετε ότι εννοούν νέους φόρους γιά τον ελεύθερο επαγγελματία, τον μικρομεσαίο, τον έμπορο, τον μικροεπιχειρηματία, αυτούς που σαν τα γαιδούρια έχουν φορτωθεί τα τελευταία χρόνια το αφόρητο βάρος της άδικης και δυσβάστακτης φορολογίας. Κι είναι θέμα λίγου χρόνου να σκάσουν…
Ολα αυτά συνέβησαν σε μιά μόνο μέρα. Και γιά όλα αυτά αντί να ακούμε επιχειρήματα, συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα, ακούμε αφορισμούς κι ανταλλαγή χαρακτηρισμών, την ώρα που η Ελλάδα βυθίζεται. Και κανείς δεν ξέρει τι θα μείνει όρθιο μετά τον Οκτώβριο, που θα έχει κλείσει κι η (μόνη πετυχημένη γιά την ελληνική οικονομία) τουριστική περίοδος.
Ανθρωποι μικροί μας κυβερνούν, αλίμονο, σε εποχές μεγάλες, ιστορικές, κρίσιμες, δύσκολες…


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/09/%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%af-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%bf%ce%bd.html#ixzz3lGGnR1Yu

Δεν υπάρχουν σχόλια: