Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ανεξάρτητοι Έλληνες: το πιόνι της Άκρας Αριστεράς

Napoleon Linardatos

Ναπολέων Λιναρδάτος

Μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά θα πρέπει να του αναγνωριστεί η ιδεολογική του συνέπεια. Ακόμα και η μνημονιακή κωλοτούμπα είχε ως αποτέλεσμα ένα μνημόνιο που είναι 92% φόροι - το όνειρο κάθε κρατιστή. Αντίθετα ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν αφήσει τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ να δρουν ως αν να είχαν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία. Το τρενάκι του μικρού Αλέξη εκτροχιάστηκε άκρα αριστερά και ο Πάνος Καμμένος ήταν απλά αδιάφορος.

- Στον πρώτο μήνα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η κυρά Τασία θα ανοίξει τα σύνορα της Ελλάδας. Έκτοτε όποιος θέλει μπαίνει και αυτομάτως έχει άδεια παραμονής που μπορεί να ανανεώνεται στο διηνεκές. Οι επιχειρήσεις του Ξένιου Δία καταργήθηκαν καθώς και τα κέντρα κράτησης. Αμέσως η εισβολή των λαθρομεταναστών έσπασε όλα τα ρεκόρ. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος μετατρέπουν όλη την Ελλάδα σε μια πολιτισμικά και πληθυσμιακά γκρίζα ζώνη.

- Σαν να μην έφταναν τα ανοιχτά σύνορα και οι ουσιαστικά επ’ αόριστον άδειες παραμονής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασε τον νέο νόμο ιθαγένειας που ήταν ακόμα χειρότερος  και από αυτόν του Γιώργου Παπανδρέου. Οι ελάχιστες τυπικές προϋποθέσεις του νόμου του ΠΑΣΟΚ περιορίσθηκαν σε μια ελάχιστη προϋπόθεση που μετατρέπει την Ελλάδα στον μέγιστο μαγνήτη για όλα τα μεταναστευτικά ρεύματα της Ασίας και Αφρικής.

- Άνοιξαν τα σύνορα, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άνοιξε και τις φυλακές. Ο κ. Καμμένος δεν είχε το ελάχιστο θάρρος να απαιτήσει από τον υποτίθεται συνεταίρο να μην αφήσει χιλιάδες βαρυποινίτες ελεύθερους. Δολοφόνοι, βιαστές, ληστές και παιδεραστές είναι ελεύθεροι πλέον να αλωνίσουν την Ελλάδα με τις ευλογίες και την σφραγίδα του κ. Καμμένου.

- Αν ο κ. Καμμένος δεν είχε πει το μεγάλο ναι στο νέο μνημόνιο θα είχε την δικαιολογία ότι όλα τα παραπάνω είναι υποχωρήσεις προκειμένου η Ελλάδα να έχει μια κυβέρνηση που λέει όχι σε αυτούς που ονομάζει ξένους τοκογλύφους και δυνάστες της Ελλάδας. Αλλά ο κ Καμμένος, ακολουθώντας πιστά τον κ. Τσίπρα - ως σαν το κατοικίδιο ζωάκι του - ψήφισε το νέο μνημόνιο χωρίς να βγάλει τσιμουδιά για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, για τον διπλασιασμό των φόρων στους αγρότες και για το νέο 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία.


Είναι προφανές ότι τον κ. Καμμένο δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο εκτός από το να μπορεί να είναι υπουργός και να κάνει ρουσφέτια για φίλους και συγγενείς. Το ερώτημα για τους 293.000 ψηφοφόρους του είναι αν θα μπορούν να ζήσουν στην Ελλάδα που ο κ. Καμμένος και τα αφεντικά του οι μπαχαλάκιδες φτιάχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: