Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων

Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων


Greek Spirit 


Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε την μαζική έξοδο των εκατομμυρίων Σύρων προς την Γερμανία, Ευρώπη αλλά ακόμα και σε Βενεζουέλα και Βραζιλία όπου οι πρόεδροι Μαδούρο και Ρούσεφ αντίστοιχα έδωσαν εντολή για υποδοχή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων.

Οι Σύροι οι οποίοι δραπετεύουν από την χώρα τους αποτελούν την μεσαία και μορφωμένη τάξη των επιστημόνων , τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τις μάζες των αμόρφωτων και εξαθλιωμένων αγροτών και εργατών της Συρίας.

Πριν από ένα χρόνο ομάδα Σύρων προσφύγων κατέφυγε στην Βουλγαρία όπου και λόγω συνθήκης Σένγκεν δεν τους επιτράπηκε να συνεχίσουν την πορεία τους προς Γερμανία. 

Η Βουλγαρική κυβέρνηση έδωσε άσυλο, εξασφάλισε την διαμονή τους σε κάποιο χώρο αντίστοιχου του χώρου στον Βοτανικό και μάλιστα έκανε προσπάθεια να τους δώσει κάποια εποχική απασχόληση για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο. 

Οι Σύροι πρόσφυγες όμως κατέφυγαν σε μπαράζ δηλώσεων στην βουλγαρική τηλεόραση στις οποίες υποστηριζαν ότι στην χώρα τους ήταν επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, επιστήμονες και ότι ουδέποτε -ήταν κατηγορηματικοί σ αυτό-δεν θα δέχονταν να δουλέψουν ως εποχικοί εργάτες. 

Μάλιστα δε απαιτούσαν την αναγνώριση των πτυχίων τους και των δεξιοτήτων τους ούτως ώστε εάν ήταν αδύνατη η έξοδος προς Γερμανία να εργάζονταν στον Βουλγαρία επάνω στα αντικείμενο και επάγγελμα που ασκούσαν στην Συρία.

Η Γερμανία γρήγορα κατάλαβε ότι οι Σύροι πρόσφυγες αποτελούν το τέλειο εργατικό δυναμικό. Είναι μορφωμένοι, είναι απελπισμένοι αλλά και ταυτόχρονα πολύ εγωιστές για να γίνουν εργάτες, είναι πάμφτωχοι πλέον και έτοιμοι να εργασθούν για κλάσμα της αμοιβής του Γερμανού εργάτη 'η γιατρού ή λογιστή κτλ.

Οι Γερμανοί δυσκολέυονται να βρούν εγχώριους επιστήμονες και αποφοιτους πανεπιστημίων για να επανδρώσουν θέσεις και επαγγέλματα υψηλής κατάρτισης. 

Ο μέσος Γερμανός μπορεί κάλλιστα να ζήσει με ευμάρεια και ως εργάτης γιαυτό και δεν καταφεύγει στα πανεπιστήμια προκειμένου να γίνει ιατρός και να ζει με τα φακελάκια όπως στην Ελλάδα -Συρία και όλη την Μ.Ανατολή

Η Γερμανία θα εντάξει και θα χρησιμοποιήσει τους Σύρους αυτούς πρόσφυγες ως φθηνό επιστημονικό και υψηλής κατάρτισης δυναμικό

Το ίδιο άραγε δεν συμβαίνει και με την Ελλάδα;
Δεν είναι ήδη γεγονός ότι οι μορφωμένοι Έλληνες μεταναστεύουν στο εξωτερικό;

Η έξοδος των Ελλήνων προσφύγων είναι αθόρυβη μεν , της ίδιας έκτασης δε.

Τι σχέδιο της εξαφάνισης από τον χάρτη της Συρίας προχωρά κανονικά , το ίδιο και της Ελλάδας.

Η Συρία το 2009 στάθηκε εμπόδιο στην δημιουργία του αγωγού Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας -Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας-Αυστρίας και ο πρόεδρος Άσαντ έπρεπε να φύγει από την μέση. 

Ο Άσαντ και το καθεστώς του όμως με την βοήθεια της Ρωσίας και Ιράν άντεξε τον πόλεμο που χρηματοδοτείται απο το Κατάρ την Γερμανία και τις ΗΠΑ αλλά με τίμημα το σταδιακό σβήσιμο από τον χάρτη της χώρας του.

Η Συρία στην καλύτερη περίπτωση θα τριχοτομηθεί με τον Άσαντ να λαμβάνει το δυτικό παραλιακό κομμάτι μια χώρας φάντασμα.

Η Ελλάδα βέβαια δεν αποτέλεσε εμπόδιο σε κανενός είδος σχεδίου , απλά αποτελεί την στρατηγική ενεργειακή εφεδρεία της Ευρώπης με κοιτάσματα τα οποία επαρκούν για τα επόμενα 100 χρόνια. Προτού εξορυχθούν αυτά τα κοιτάσματα η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε Νιγηρία, απλά πράγματα.

Η Συριακή γενοκτονία αποτελεί συνέχεια της Αρμενικής και Ποντιακής. Και οι τρεις αυτές γενοκτονίες έχουν τον ίδιο εμπνευστή , την Γερμανία η οποία αποτελεί τον μέντορα της Τουρκίας.

Η Ελληνική ή καλύτερα η Ελλαδική γενοκτονία είναι ήδη σε εξέλιξη απόν το 2010 με τρομακτική επιτυχία. Στόχος είναι η διασπορά των μορφωμένων Ελλήνων σε Γερμανία και όλο τον κόσμο, την βιολογική εξαφάνιση των εναπομεινάντων γερόντων και χαμηλής κατάρτισης που θα παραμένουν πίσω και την αντικατάσταση τους με μετανάστες-παράτυπους μετανάστες-πρόσφυγες κτλ κτλ.

Ακριβώς οπως και στην πτώση του Βυζαντίου στους βάρβαρους και Τούρκους , ακριβώς όπως και στην πτώση της Κωνσταντινούπολης , υπάρχουν και σήμερα αφελείς προδότες οι οποίοι νομίζουν ότι θα αποτελέσουν την νομενκλατούρα, την άρχουσα τάξη των νεοραγιάδων.

Έτσι έκαναν και οι βυζαντινοί αξιωματούχοι οι οποίοι πρόδωσαν την Πόλη και βιάστηκαν να δηλώσουν υποταγή στον Μωάμεθ τον Πορθητή όπως ο Δούκας Νοταράς ο οποίος από υπερασπιστής της Πόλης θέλησε να γίνει συνεργάτης του Μωάμεθ αλλά με τραγικά αποτελέσματα.

Ο Μωάμεθ αποκεφάλισε τον Νοταρά όταν αυτός αρνήθηκε να παραδώσει την κόρη του και τον υιό του στα χαρέμια του σουλτάνου.

Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων.
Η έλευση και εγκατάσταση των τουρκων αποτέλεσε μια αργή διαδικασία η οποία εκτός από την βία βασίστηκε και στην απογοήτευση και εγκατάλειψη των Ρωμιών απο το Βυζάντιο.

Ο βυζαντινός υπήκοος των ανατολικών συνόρων από το 1071 οπότε και έγινε η μάχη του Μαντζικέρτ μέχρι και την άλωση βρισκόταν μεταξύ σφύρας και άκμονος.

Το Βυζάντιο δεν παρείχε καμία προστασία έναντι των βάρβαρων ορδών και η μόνη επαφή του υπηκόου με το κράτος ήταν η καταβολή φόρων στους κρατικούς φοροσυλέκτες οι οποίοι είχαν την εξουσία ακόμα και να σφάξουν όσους αρνούνταν να πληρώσουν.

Οι Τούρκοι γρήγορα κατάλαβαν ότι πέρα από την βία υπήρχε και άλλος δρόμος για την κατακτηση. 

Πολλοί τοπικοί βυζαντινοί άρχοντες έβλεπαν με καλό μάτι τις δελεαστικές προσφορές των τούρκων για παραδοση. 

Οι τουρκοι υπόσχονταν διατήρηση των εξουσιών στους τοπικούς άρχοντες και την ενίσχυση των υπηκόων αγροτών, εφόσον όχι μόνο παραδίδονταν αμαχητί αλλά και αλλαξοπιστούσαν. 

Πολλοί βυζαντινοί άρχοντες και αγρότες υπέκυψαν είτε υπό το κράτος του φόβου εφόσον η αυτοκρατορία αδυνατούσε να τους προστατεύσει είτε από απληστία. 

Σε κάθε περιπωση γνωριζαν ότι το βυζαντινό κράτος ήταν αδύναμο να τους προστατεύσει ή έστω να τους τιμωρήσει εφόσον ήταν ανύπαρκτο.

Οι τούρκοι πράγματι διατήρησαν τους πρώην βυζαντινούς άρχοντες στην εξουσία -αφού βέβαια είχαν αλαξοπιστήσει- και τους χρησιμοποίησαν για την οργάνωση και διοίκηση της υπο σύσταση της αυτοκρατορίας τους.

Οι δε χωρικοί αγρότες σχεδόν πάντα προσχωρούσαν στην Οθωμανική πλευρά υπό το καθεστώς του φόβου και της γνώσης ότι κάθε αντίσταση ήταν μάταιη εφόσον το βυζαντινό κράτος ήταν σε παράλυση και ανίκανο να τους συνδράμει.
Το ίδιο συμβαίνει σήμερα. Οι Έλληνες απογοητευμένοι από το κράτος είναι έτοιμοι να παραδοθούν στις τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα. 

Πολύ σύντομα τουρκοι επιχειρηματίες με Καταριανά κεφάλαια θα αγοράσουν όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όλα το ΄΄φιλέτα΄΄ του ΤΑΙΠΕΔ και θα επιβάλουν τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) οι οποίες θα περικλείουν ολόκληρα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Στις ΕΟΖ θα μπορούν να εργασθούν Έλληνες και παράτυποι μετανάστες.Οι Έλληνες εγκατελειμένοι από το κράτος θα διαπιστώνουν ότι θα αυτοί θα γίνουν μετανάστες στην ίδια τους την χώρα και ότι οι μουσουλμάνοι πρώην παράτυποι θα παίρνουν προαγωγές και προνόμια.

Σταδιακά ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν οι Έλληνες τις δουλειες τους θα είναι η αποκήρυξη της θρησκείας τους και η προσχωρηση τους στην μουσουλμανική πλευρά. 

Γάμοι Ελλήνων και μουσουλμάνων, διωγμός της εκκλησίας,προώθηση της τουρκικής γλώσσας, διακριτικές και εύσχημες αρχικά παρεμβάσεις υπέρ των μουσουλμάνων και φυσικά κατά των χριστιανών, εργασιακοί εκβιασμοί αλλά και προνόμια για όσους τελικά υποκύψουν θα αποτελέσουν τον τρόπο της νέας άλωσης της Ελλάδας.

Οι Έλληνες έιναι χωρισμένοι σε τρία κομμάτια,σε αυτούς που πλέον δεν έχουν να χάσουν τίποτα και εξαθλιωμένοι παρακολουθούν την πτώση, σε αυτούς που ακόμα διατηρούν προνόμια και χρήμα και είναι έτοιμοι να συνεργασθούν με όποιον ήθελε προκύψει κατακτητή και σε αυτούς οι οποίοι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό όπου πλεον διάγουν μια φυδιολογική ζωή και προσπαθούν να ξεχάσουν.

Οι Έλληνες οι οποίοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα περιμένουν παθητικά την εκπλήρωση των εκατοντάδων προφητειών και προρήσεων περί αναβίωσης του βυζαντίου οπως ακριβώς οι κατοικοι της Πολης την μερα της άλωσης που προσεύχονταν στις εκκλησίες. 

Η Ορθοδοξη πίστη απαιτεί προσπάθεια για ερμηνεία και εφαρμογή των διαδαγμάτων της στην καθημερινότητα και όχι αναγωγή της σε ερμηνεία των προρήσεων των φωτισμένων Πατέρων με τρόπο που υποβιβάζει τις προρήσεις αυτές σε καφεμαντική.

Το να αλείφεσαι με αντηλιακά στην παραλία εφησυχασμένος-η ότι θα ''πάρουμε την Πόλη'' επειδή το διάβασες στην ''χ'' ιστοσελίδα προφητείων στο διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι σε δέκα χρόνια απο τωρα δεν θα κάνεις μπάνιο με μπούργκα.
Δεν θα την γλυτώσουμε έτσι.

Άραγε θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για άλλα 500 χρόνια σκλαβιάς; 
 ή θα αντιδράσουμε σαν Έλληνες;


Δεν υπάρχουν σχόλια: