Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ανδρέας Κωλέττης: Αυτός είναι ο ειδικός φρουρός που έφερε 24 μετάλλια στην Ελλάδα με την ομάδα που προπονεί από τους Special OIympics !!!



 Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΩΛΕΤΤΗ
Αυτός είναι ο ειδικός φρουρός που έφερε 24 μετάλλια στην Ελλάδα με την ομάδα που προπονεί από τους Special OIympics L.A. 2015


Η απόλυτη επιτυχία για τον Ανδρέα Κωλέττη, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ Αθηνών και Ειδικό Φρουρό της ΕΛ.ΑΣ στο επάγγελμα, που συμμετείχε ως επικεφαλής προπονητής του αθλήματος Δυναμικής Άρσης Βαρών (Powerlifting) στους Παγκόσμιους ΑγώνεςSpecial Olympics LosAngeles 2015, που πραγματοποιήθηκαν από τις 25/07/15 έως τις 02/08/15.

 Μετά από καθημερινή προπόνηση τεσσάρων (4) ετών, κατάφερε η Ελληνική ομάδα του αθλήματος, που απαρτιζόταν από 5 αθλητές και 1 αθλήτρια, να επιστρέψει στην Ελλάδα με γεμάτες τις αποσκευές της μετάλλια, συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011. Το 2011, ο Ανδρέας Κωλέττης, επικεφαλής προπονητής και τότε, με την συμμετοχή δώδεκα (12) αθλητών είχαν την απόκτηση τριανταεννέα (39) μεταλλίων. Αυτή την φορά όμως, κατάφεραν το απόλυτο 6 στα 6! Την απόκτηση συνολικά εικοσιτεσσάρων (24) μεταλλίων (10 χρυσά, 9 ασημένια, 5 χάλκινα), αντιστοιχώντας σε κάθε αθλητή τέσσερα (4) μετάλλια.

Ο Ανδρέας Κωλέττης επίσης, ως εκπρόσωπος για την Ελλάδα, σε δέκα (10) Παγκόσμιες Ομοσπονδίες του αθλήματος, είχε την χαρά να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο κ. Gaston Parage, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας International Powerlifting Federation (IPF). Συζητήθηκαν θέματα του Powerlifting και ανέλυσε ένα πρωτοποριακό μοντέλο που εφαρμόζει, εδώ και τρία (3) χρόνια, σε αγώνες των Special Olympics Powerlifting στην Ελλάδα, με την παράλληλη συμμετοχή Unified αθλητών, έχοντας σκοπό την συνεχή μελλοντική επικοινωνία και τυχόν συνεργασία. Επισημαίνουμε ότι στο θεσμό Unified των Special Olympics δεν συμπεριλαμβάνεται το άθλημα Powerlifting.

 Μέσα στο διάστημα της παραμονής του στο Los Angeles, ο Ανδρέας Κωλέττης είχε την τιμή να τον προσεγγίσουν διεθνείς κριτές της International Powerlifting Federation (IPF), η οποία έχει συνάψει επίσημη συνεργασία με τα Special Olympics International. O Dr. Billy Jack Talton, που από το 1974 έως το 2001, ήταν προπονητής Powerlifting και καθηγητής Πανεπιστημίου, καθώς οι Chip Hultquist και Lucian Gillis, υπεύθυνοι τομέων της USA Powerlifting Federation. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα για το άθλημα, με προπονητές από άλλες χώρες (Κίνα, Ρωσία, Αγγλία κ.α.) και έχοντας κοντινή φιλοσοφία και απόψεις, αποφασίστηκε όλοι οι εθνικοί προπονητές, να επικοινωνούν τακτικά για την συνέχιση και την καλυτέρευση του αθλήματος παγκοσμίως.

Ως εκπρόσωπος των Highland Games στην Ελλάδα, ο Ανδρέας Κωλέττης, είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τον Πρόεδρο κ. Francis Brebner της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Highland Games, και να δεχθεί την πρόταση να διοργανώσει το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου (ΕΣΔΤ), όπου είναι Αντιπρόεδρος, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stones of Strength 2016 στην Ελλάδα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: