Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Εκδήλωση Μνήμης για τα 562 χρόνια από την Άλωση της Πόλης

alosiΘα προβληθεί
εικοσιπεντάλεπτο βίντεο
με το χρονικό της Άλωσης,
διανθισμένο
από  τραγούδια-θρήνους
της Πόλης.


Εκδήλωση Μνήμης για τα 562 χρόνια από την Άλωση της Πόλης, διοργανώνει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με τις ευχές και  τις ευλογίες  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου από ώρα 8:00 έως 9:15  μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ναού και θα περιλαμβάνει ομιλία από τον κ. Θεόδωρο Λάμπρο, Ιστορικό -μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων και Δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ» με θέμα: “ΔΙΔΑΧΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”.  Θα προβληθεί επίσης  εικοσιπεντάλεπτο βίντεο με το χρονικό της Άλωσης, διανθισμένο από  τραγούδια-θρήνους της Πόλης με την επιμέλεια του εφημερίου του Ναού, ενώ θα απαγγελθούν ποιήματα από την κ. Νάνσυ Τζανετοπούλου μέλος της Θεατρικής Ομάδας Πύργου. 
Η ενδιαφέρουσα αυτή πολιτιστική αλλά συνάμα και επετειακή εκδήλωση θα κλίσει με χορούς από την Πόλη, τους οποίους θα παρουσιάσει χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου Πύργου «ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ», υπό την επιμέλεια της Καθηγήτριας χορού κ. Γεωργίας Λάττα.
Η αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα,  σύμφωνα με  τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Νικόλαο Κατσηδήμα, έχει σκοπό αντιστεκόμενοι στην λησμοσύνη να θυμηθούμε όλοι μας, την συγκλονιστική και αποφράδα εκείνη μαύρη ημέρα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας,  επισημαίνοντας ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να μελετάμε την ιστορία και να αναδεικνύουμε τα ιστορικά αυτά γεγονότα, διότι έτσι όχι μόνο τον εαυτό μας και τη ζωή μας, θα κάνουμε ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό μας, οξυδερκέστερο και διαυγέστερο σύμφωνα με τον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής τον Ιπποκράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: