Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η επιστροφή των "αρπακτικών"



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος


Μια… «ιδιαίτερη» και «πρωτότυπη» αντίληψη για την ερμηνεία των όρων «Δικαιοσύνη» και «Διαφάνεια» φαίνεται ότι έχουν οι επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς, σύμφωνα με έγγραφο-ντοκουμέντο το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το zougla.gr, ζητούν να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους στελέχη κτηματικών υπηρεσιών που εμπλέκονται σε σοβαρές ποινικές και πειθαρχικές υποθέσεις.

Την ώρα που σύσσωμη η συγκυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι αμείλικτη σε θέματα διαφθοράς, ο γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας Αβραάμ Γούναρης κρίνει ως «απαραίτητη την επαναφορά υπαλλήλων», στους περισσότερους από τους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις για κακουργήματα και έχουν τεθεί σε αργία. 

Πέρα από την πρωτοφανή πρωτοβουλία του κ. Γούναρη, αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι τα επιχειρήματα που πλαισιώνουν την εισήγησή του για την επιστροφή των επίορκων στελεχών.

«Γυρίστε μας πίσω»

Το έγγραφο, το οποίο φέρει την επισήμανση «επείγον», εστάλη στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης του ΥΠΟΙΚ στις 3 Δεκεμβρίου 2013 και έχει ως θέμα «Αιτήσεις αναστολής αργίας υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας».

Σε αυτό αναγράφονται τα ονόματα έξι πρώην στελεχών των κτηματικών υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Αττικής, Μαγνησίας και Αχαΐας, τα οποία (επειδή έχουν τεθεί σε αργία) έχουν καταθέσει αιτήσεις ώστε να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους. 

Αν και οι περισσότεροι από αυτούς κατηγορούνται για απιστία κατά της υπηρεσίας, χρηματισμό και καταπατήσεις, και οι υποθέσεις τους εκκρεμούν ακόμα στη Δικαιοσύνη, εντούτοις θεωρούν ότι έχουν τα «προσόντα» να συνδράμουν στο έργο των υπηρεσιών που υπηρετούσαν.

Κάτι που, όπως αποδεικνύεται από το επίσημο έγγραφο, βρίσκει απόλυτα σύμφωνη τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών. 

«Η επιστροφή τους είναι απαραίτητη»

Σύμφωνα μάλιστα με τον γενικό γραμματέα της υπηρεσίας, τον κ. Γούναρη, η επαναφορά των υπαλλήλων είναι… απαραίτητη, καθώς θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, «η επαναφορά των υπαλλήλων κρίνεται απαραίτητη καταρχήν για το συμφέρον των υπηρεσιών που υπηρετούν και αναγκαία για την, εν μέρει, κοινωνική και προσωπική ανακούφιση στους ίδιους, αλλά και στους υπαλλήλους των κτηματικών υπηρεσιών, οι οποίοι μετά τα μέτρα για την αυτοδίκαιη αργία των δημοσίων υπαλλήλων έχουν επιφυλάξεις και διστακτικότητα στην αντιμετώπιση, στην επίλυση των υπηρεσιακών θεμάτων και στη λήψη αποφάσεων».



Δηλαδή, με απλά λόγια, το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι η επιστροφή επίορκων υπαλλήλων θα βοηθήσει στην αποδοτικότητα των κτηματικών υπηρεσιών και θα προσφέρει ανακούφιση τόσο σε αυτούς όσο και στους υπαλλήλους-συναδέλφους τους.

Τα συμπεράσματα, δικά σας… 
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: