Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Χρυσόστομος Β’: Ας μην μας αναγνωρίσει η Τουρκία

Χρυσόστομος Κύπρου
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σχολιάζοντας την ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης, να αποκλείσει την Κυπριακή Δημοκρατία από την εφαρμογή της συμφωνίας με την Ε.Ε για επανεισδοχή παράνομων μεταναστών, ανέφερε πως «δεν θέλουμε την αναγνώριση της Τουρκίας γιατί μας αναγνωρίζει όλος ο υπόλοιπος κόσμος».

Η Τουρκία είπε ο ίδιος, « για μισό αιώνα τώρα δεν μας αναγνωρίζει. Δεν θέλουμε την αναγνώριση της Τουρκίας, μας αναγνωρίζει όλος ο υπόλοιπος κόσμος και εγώ προσωπικά δεν έχω εκπλαγεί».

Εκείνο που πρέπει να κοιτάζουμε συνέχισε, είναι να ενημερώνουμε την Ευρώπη πρώτα, αλλά και τον ΟΗΕ και όλο τον κόσμο, γιατί δυστυχώς, ανέφερε , η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, «που είναι ψεύτικη πολιτική, τα καταφέρνει να πείθει τους άλλους περί της ορθότητάς των».

Παράλληλα, εξέφρασε ικανοποίηση γιατί όπως είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «ξεσκέπασε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, που είπε ψέματα  στον Γ.Γ του ΟΗΕ».

Είναι σημείωσε «η πρώτη φορά που ενημερώνονται και οι ηγέτες της Ευρώπης και του είχα πει την άποψη την δική μου,  ότι οφείλουμε να στείλουμε διπλωμάτες να περιέλθουν όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης να τους ενημερώσουν λεπτομερώς, για τις θέσεις μας », γιατί, όπως ανέφερε, « οι Τούρκοι δυστυχώς έχουν τον τρόπο να πείθουν και πρέπει να τους ξεσκεπάσουμε και να μην τους αφήνουμε ανενόχλητους».

Όσον αφορά στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε πως δεν έχει πολλές ελπίδες ότι θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες.

«Εάν πατήσουμε πόδι ούτως ώστε η βάση των συνομιλιών να είναι σωστή, αφού αποφάσισαν οι ηγέτες μας την Ομοσπονδία η βάση πρέπει να είναι Ομοσπονδιακή και όχι Συνομοσπονδιακή», είπε.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: