Χρειάζεται ο σωστός τρόπος στην επιλογή παιχνιδιού ενός παιδιού, δηλαδή:
1. Μην ξεχνάτε, πως μέσα από το παιχνίδι, το παιδί ανακαλύπτει τον εαυτό του, τις δυνατότητές του, και τον εξωτερικό κόσμο. Παίζοντας διεγείρει την φαντασία του, και την εφευρετικότητά του.
2. Το ακριβό παιχνίδι, δεν σημαίνει πως είναι το καλύτερο ή το καταλληλότερο για το παιδί σας.
3. Επιλέξτε παιχνίδια που να ταιριάζουν με την ηλικία του παιδιού. Στα περισσότερα παιχνίδια, αναγράφεται η ηλικία των παιδιών στα οποία απευθύνεται το συγκεκριμένο παιχνίδι.
4. Μην ξεχνάτε πως όσο μικρότερη είναι η ηλικία του, τόσο απλούστερη πρέπει να είναι και η «λογική» του παιχνιδιού. Τα πολύ δύσκολα – «περίπλοκα» παιχνίδια δεν κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αλλά, αντίθετα μπορούν να δημιουργήσουν μέσα του, συναίσθημα ανικανότητας και επιθυμία καταστροφής του.
5. Προσπαθήστε να μην χαρίσετε παιχνίδια που είναι μικρογραφίες πολεμικών όπλων. Εάν όμως, σας το ζητάν επίμονα και δεν μπορείτε να τα μεταπείσετε, δεν είναι λάθος αν τελικά υποκύψετε και τους τα αγοράσετε.
6. Μην αγοράσετε δώρο απλώς και μόνο για να καλοπιάσετε ένα παιδί. Βοηθήστε το να επιλέξει και να συμβιβαστεί ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες (βρείτε κάποια κατάλληλα παιχνίδια, κατεβάστε τα από τα ράφια, τοποθετήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο και απαιτήστε να επιλέξει το ένα και μοναδικό που θα πάρει).
7. Φροντίστε, να είστε παρόντες , την ώρα που τα παιδιά σας, ανοίγουν τα δώρα που τους πήρατε. Ζητήστε, με χαμόγελο και ευγένεια να σας ευχαριστήσουν. Προφανώς ο σκοπός σας δεν είναι το «ξερό» ευχαριστώ τους, αλλά το να συνειδητοποιήσουν πως σε κάποιον χρωστάνε ευγνωμοσύνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου