Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Εκάς οι πόρνοι και οι μαλακοί.


Το αισχρότερο των τρόπων διοίκησης κατά τους αρχαίους έλληνες, τους δημιουργούς και τους αναλυτές κάθε πολιτεύματος ήταν η δημοκρατία. Ένας τρόπος διοίκησης που ο κάθε ένας έκανε ό, τι ήθελα αδιάφορο για το συμφέρον του συνόλου αλλά μόνο για το προσωπικό του ή το στενό συντεχνιακό του συμφέρον.
Αυτό το πολίτευμα, αλλά κι αυτό αλλοιωμένο προς το χειρότερο με την επίδραση της φεουδαρχικής αντίληψης της Δύσης εφαρμόζεται στην Ελλάδα.
Η αποδοχή και η εφαρμογή κάθε πολιτειακού μορφώματος απαιτεί εκπαίδευση. Αυτή η εκπαίδευση συντελείται στα σχολεία. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής. Ο δάσκαλος ή ο καθηγητής αρκείται στην βαθμολόγηση των παιδιών χωρίς να τα διδάσκει αυτά που ο γονιός θέλει. Και γίνεται η εξής συνεννόηση. Ο μέν διδάσκων εξασκεί τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα ή εκτελεί τις εντολές του κόμματος στο οποίο ανήκει, ο δε γονιός βλέποντας υψηλούς βαθμούς αδιαφορεί για τη παρεχόμενη παιδία – η οποία φυσικά δεν έχει σχέση με την βαθμολογία αλλά με την ποιότητα και το ήθος του ανθρώπου. Διότι ο βαθμός δείχνει απλά την επίδοση του μαθητή σε συγκεκριμένα μαθήματα και όχι την παιδία του. Όταν μάλιστα οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους καταλαμβάνουν κτήρια ή δρόμους γιατί έτσι διέταξε η συνδικαλιστική ή κομματική αρχή και οι γονείς δεν επεμβαίνουν να τσακίσουν τα κεφάλια αυτών των δασκάλων, όλοι είναι ένοχοι για την κατρακύλα των παιδιών και της κοινωνίας – ακόμα και για την σφαίρα που θα φάει στο κεφάλι προκαλώντας ο κάθε νέος την ένοπλη τάξη γιατί οι δάσκαλοί του το δίδαξαν να μισεί ό, τι κινείται.
Και φτάνουμε στα κόμματα. Τα κόμματα είναι οργανώσεις εμπορικές οι οποίες πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πουλάνε ιδεολογίες, ανοησίες, προϊόντα νόησης και τίποτε άλλο. Ζητάνε όμως κάτι το ανεκτίμητο. Την ΕΞΟΥΣΙΑ που ανήκει φυσικά και δικαιωματικά σε κάθε άνθρωπο. Ο σημερινός Έλληνας πουλάει την γή του, την περιουσία του, τα δικαιώματά του αντί πινακίου φακής. Κατάντησε σκλάβος στην χώρα του αντί να είναι ο κυρίαρχος. Αυτός ο Έλληνας που του ανήκει κάθε πνευματική και πολιτική δημιουργία στον κόσμο, ο Έλληνας που του χρωστάνε όλοι τα πάντα, ο καθοδηγητής της ελευθερίας και της Πολιτείας, κατάντησε μια γελοία καρικατούρα του παρελθόντος. κι αυτό, διότι απεμπόλησε τα πρωτοτόκιά του. πούλησε τον ίδιο του τον εαυτό για να μιμηθεί τους βάρβαρους.
Έλεγε ο ποιητής « και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους»; Σήμερα ο κόσμος θα πρέπει να αναρωτηθεί «και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τους έλληνες;».
"Εκάς οι πόρνοι και οι μαλακοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: