Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης: Απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου

 

 on 18/07/2024

Στην απαγόρευση της θήρας για τρία έτη, ήτοι από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2023-2024 έως και τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2025-2026, σε έκταση συνολικού εμβαδού 774.197,90 στρεμμάτων, στην καμένη περιοχή της περιοχής αρμοδιότητάς του προχώρησε το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης. Η απόφαση αφορά την απαγόρευση της θήρας όλων των θηραμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα περιγραφικά όρια της περιοχής ακολουθούν την εξής διαδρομή:
«Εκκίνηση από τους οικίσκους του Δασαρχείου στην δασική θέση «Καλλιθέα» με δυτική κατεύθυνση την ασφαλτοστρωμένη οδό μέχρι ένα χιλιόμετρο πριν τον οικισμό  Λεπτοκαρυά. Από εκεί την δασική οδό αριστερά που οδηγεί στο «Βαθύ ρέμα» με κατεύθυνση νότια. Ακολουθούμε την οδό μέχρι τον οικισμό της Αισύμης. Στη συνέχεια την επαρχιακή οδό Αισύμης-Λεπτοκαρυάς μέχρι τον οικισμό Λεπτοκαρυάς. Από εκεί ακολουθεί δυτικά την δασική οδό που διέρχεται από την θέση «Άσπρα Χώματα» μέχρι και την θέση «Κελεμπέκ», όπου είναι και τα δυτικά όρια του Νομού. Από εκεί τα δυτικά όρια του Νομού μέχρι τον οικισμό της Συκορράχης. Από εκεί με δυτική κατεύθυνση την αγροτική οδοποιία μέχρι το ύψος του οικισμού Χαμηλού. Στη συνέχεια ακολουθεί τα όρια του Νομού μέχρι τον οικισμό της Μέστης. Από εκεί την παράλληλη της Εγνατίας οδού μέχρι το ύψος του οικισμού της Αύρας. Από εκεί την επαρχιακή οδό Αύρας Συκορράχης μέχρι την διασταύρωση του σταθμού του ΤΑΠ. Από εκεί η αγροτική οδός μέχρι τον οικισμό Ατάρνη. Από τον οικισμό αυτό η ασφαλτοστρωμένη οδός που οδηγεί στον οικισμό του Κομάρου. Από εκεί με νότια κατεύθυνση την δασική οδό μέχρι την αντιπυρική νότια της ομβροδεξαμενής της Δασικής Υπηρεσίας. Στη συνέχεια με νότια κατεύθυνση την αντιπυρική μέχρι τα δυτικά όρια του Νομού έως την ακτογραμμή. Κατόπιν συνεχίζει ανατολικά την ακτογραμμή μέχρι τον οικισμό του Απαλού. Ακολουθεί στην συνέχεια με βόρεια κατεύθυνση την αγροτική οδό απέναντι από το αεροδρόμιο μέχρι τον οικισμό Αγνάντια. Συνεχίζει την ασφαλτοστρωμένη επαρχιακή οδό Αγνάντιας – Άνθειας – Αρίστεινου – Λουτρού, μέχρι την διασταύρωση του Λουτρού. Από εκεί την κοίτη του ρέματος, με νότια κατεύθυνση μέχρι τα όρια του ΚΑΖ Δέλτα Έβρου. Ακολουθεί τα όρια αυτά, με νότια κατεύθυνση (ακτογραμμή) και στη συνέχεια ακολουθώντας πάντα τα όρια του καταφυγίου μέχρι 1,5 χλμ μετά την «δεκάμετρο». Από εκεί το κανάλι μέχρι την αγροτική οδό που οδηγεί με νότια κατεύθυνση στην δεκάμετρο και μέχρι αυτήν. Από εκεί βορειοανατολικά μέχρι το ύψος του οικισμού Μοναστηρακίου. Από εκεί ακολουθεί μέχρι τον οικισμό Δορίσκου, όπου ακολουθεί αγροτική οδοποιία με βόρεια κατεύθυνση μέχρι τον οικισμό της Πυλαίας. Από εκεί την ασφαλτοστρωμένη οδό προς Μελία και μετά την αγροτική οδοποιία μέχρι τον οικισμό των Κοίλων. Από εκεί με βόρεια κατεύθυνση, τα όρια με το Δασαρχείο Σουφλίου μέχρι την αρχική θέση εκκίνησης.».

Η τήρηση της απόφασης ανατίθεται στην Δασική Υπηρεσία, στην Αστυνομία, στην ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.

Οι παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις περί θήρας ισχύουσες διατάξεις.

Σχετική απόφαση:
Αριθμ. 325549/12.07.2024 (Β΄ 4194) Απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου, στην πληγείσα από την πυρκαγιά, περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: