Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Απόπειρα δολοφονίας με τοξική χημική ουσία συμβούλου της Άσμα Άσαντ στη Συρία. Η ουσία εισήχθηκε από εξωτερικό. Αγριεύει το σκηνικό γενικότερα..

 

Απόπειρα δολοφονίας με τοξική χημική ουσία συμβούλου της Άσμα Άσαντ στη Συρία. Η ουσία εισήχθηκε από εξωτερικό. Αγριεύει το σκηνικό γενικότερα..

Ο ιστότοπος ”η φωνή τη πρωτεύουσας” αποκάλυψε σε ρεπορτάζ την περασμένη Πέμπτη ότι επιχειρηματίας και σύμβουλος της συζύγου του προέδρου του συριακού καθεστώτος, Asma al-Assad, εκτέθηκε σε οξεία δηλητηρίαση με άγνωστη χημική ουσία, η οποία οδήγησε σε σημαντική επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Το δημοσίευμα επικαλείται ιδιωτικές πηγές που ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας Γιασάρ Ιμπραήμ υπέστη σοβαρή κρίση υγείας, ως αποτέλεσμα της δηλητηρίασής του με χημική ουσία πριν από έξι μήνες, η οποία οδήγησε σε επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του και βλάβη σε ορισμένα όργανα του σώμα. Το ρεπορτάζ ανέφερε άλλες πηγές, όπως την απουσία του Ιμπραήμ από τον αθλητικό σύλλογο, τον οποίο παρακολουθούσε τακτικά τους τελευταίους μήνες, και την απουσία του από τα εστιατόρια όπου συνήθιζε να ερχόταν και να έτρωγε με τους φίλους του.

Η πηγή αποκάλυψε στον ιστότοπο Sawt Al-Asima ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τρεις από τους συντρόφους του λόγω της δηλητηρίασης και ότι υπάρχουν υποψίες σε Ιράν, Ρωσία και της Προεδρίας Συρίας ότι πίσω από την επιχείρηση δηλητηρίασης χρησιμοποιήθηκε τοξική ουσία που εισήχθη εκτός Συρίας. (AlJumhuriya)

Η Άσμα Άσαντ σήμερα ανακοινώθηκε από Προεδρία Συρίας πως πάσχει από λευχαιμία. Πάντως ο Τσάβες της Βενεζουέλας είπε πως τον καρκίνο του τον φύτεψαν οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ. Τους κατάγγειλε ως δολοφόνους του.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: