Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Ημερίδα εργασίας: «Καλές πρακτικές διαχείρισης υδάτων για αύξηση της ανθεκτικότητας σε ξηρασία, πλημμύρες, και δασικές πυρκαγιές υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής»

 

 on 22/05/2024

Υβριδική ημερίδα εργασίας με θέμα «Καλές πρακτικές διαχείρισης υδάτων για αύξηση της ανθεκτικότητας σε ξηρασία, πλημμύρες, και δασικές πυρκαγιές υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής» θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ), Τέρμα Αλκμάνος, Ιλίσια,11528, Αθήνα, στις 30 Μαΐου 2024, Ώρα 09:00.

Πρόκειται για μια μικρής διάρκειας αλλά ιδιαίτερα ουσιαστική εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «ResAlliance” (https://www.resalliance.eu/).

Το ResAlliance έχει ως στόχο την ανάδειξη και διάδοση μεταξύ των Μεσογειακών χωρών καλών πρακτικών στη Γεωργία και Δασοπονία που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την αύξηση της ανθεκτικότητας της υπαίθρου. Συγκεκριμένα επικεντρώνεται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε δασικές πυρκαγιές, ξηρασία και πλημμύρες.

Στην ημερίδα που επικεντρώνεται στην ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών στη διαχείριση των υδάτων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο κ. Κώστας Αριστείδου, Ανώτερος Υδρολόγος, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Υδρολογίας & Υδρογεωλογίας, του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων της Κύπρου. Ο κ. Αριστείδου θα παρουσιάσει επιτυχημένα παραδείγματα από την Κύπρο και θα συμβάλλει σε μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων που θα ξεκινήσει στην αίθουσα του συνεδρίου και θα συνεχιστεί στο πεδίο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στην Πάρνηθα που θα ακολουθήσει.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εγγραφούν στον δικτυακό τόπο του ΙΜΔΟ (www.fria.gr), δηλώνοντας αν θα παρακολουθήσουν δια ζώσης ή διαδικτυακά (οπότε θα τους σταλεί ο σχετικό σύνδεσμος (link)), καθώς και αν θα συμμετέχουν στην εκδρομή. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στην εκδρομή θα είναι εξασφαλισμένη για όσους δηλώσουν μέχρι τις 24/5/2024. Πέραν αυτής θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα θέσεων στο λεωφορείο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: