Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΟΫ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΟΡΩ ΓΙΑ ΛΑΔΩΜΑ.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΟΫ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΟΡΩ ΓΙΑ ΛΑΔΩΜΑ.


fakelaki 10-10-2013
Στον εισαγγελέα οδηγείται προϊσταμένη Τμήματος της Δ’ ΔΟΥ Αθηνών, η συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παίρνει “φακελάκι”, προκειμένου να επισπεύσει διαδικασία υπέρ εταιρείας.
Η 61χρονη εφοριακός συνελήφθη την Τετάρτη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Προηγήθηκε καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι η 61χρονη απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία συμψηφισμού της επιστροφής φόρου, ύψους 23.504,76 ευρώ, σε εταιρεία.
Χθες το μεσημέρι, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο της συνελήφθη, αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν μετά από έρευνα στο γραφείο της.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, στα καθήκοντα της 61χρονης περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος των εκθέσεων των ελεγκτών της ΔΟΥ, όσον αφορά στις αιτήσεις φορολογουμένων για την επιστροφή φόρου.
Σημειώνεται, ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, διώκονται σε βαθμό κακουργήματις, λόγω της ιδιότητας της, ως υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών.
Με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων».
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: