Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ο φασισμός τών αγραμμάτων και τών συμπλεγματικών.

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Τους αγαπώ τους Ισπανούς, γιατί είναι σοβαρός , πονεμένος και περήφανος λαός κι αγαπούν τους Έλληνες και την Ελληνική Γλώσσα. Μ' αρέσουν γιατί δεν κόβουν τις λέξεις και γιατί υπερασπίστηκαν τη γλώσσα τους από το εμπόριο και τους εμποριοκράτες. 

Σύσσωμος ο Ισπανικός λαός, δεν επέτρεψε ούτε μία οξεία να αφαιρεθεί από τη γλώσσα του. Στους εμπόρους διεμήνυσαν πως αν αφαιρέσουν το παραμικρό από τη γλώσσα τους  δεν θα αγοράσει κανείς τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους, κι οι έμποροι έκαναν πίσω. 

Στην Ελλάδα τριάντα βουλευτές  κατήργησαν σε μια νύχτα , την γραπτή γλώσσα και την αντικατέστησαν με  την προφορική. Για να το κάνουν αυτό απάλειψαν όλες σχεδόν τις προθέσεις, με αποτέλεσμα να μη μπορεί κανείς να συντάξει το λόγο του. Ο Έλληνας είναι αναγκασμένος να  μιλάει και να γράφει όπως μιλάνε και γράφουν οι αγράμματοι ! 

Να ποια είναι η  "προσφορά" που έκαναν στον ελληνικό λαό: Αντί να μάθουν γράμματα και να γυμνάσουν το νου των απαίδευτων, τους έκαναν όλους απαίδευτους. Μοναδικό φαινόμενο σε όλον τον κόσμο, ένας λαός να έχει μόνο προφορική γλώσσα, χωρίς σταθερούς κανόνες, με κίνδυνο να διαρρεύσει σαν άμμος μέσα από τα δάχτυλά του, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σεφέρης , χαρακτηρίζοντας τη γλώσσα που επέβαλαν στον ελληνικό λαό ως " γκορμπέτισσα" ή κάτι τέτοιο, δεν το θυμάμαι τώρα. Ως "κατσιβέλα" ή κάπως έτσι.

Με αυτόν τον δόλιο τρόπο δεν διδάσκεται η ετυμολογία της γλώσσας στους νέους. Ήδη δεν διδάσκουν την ετυμολογία γιατί δεν είναι δυνατόν να τη διδάξουν. Και ποιες θα είναι οι συνέπειες της άγνοιας της ετυμολογίας, η οποία στην Ευρώπη διδάσκεται καθημερινώς, δείτε το εθνικό γαλλικό κανάλι 5.


 Ο Κομφούκιος δίδαξε τους Κινέζους να μαθαίνουν ετυμολογία στους νέους. "Θα χάσει γρήγορα την ελευθερία του ο λαός που ξέχασε την ετυμολογία της γλώσσας του", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: