Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η «χριστιανο-γενοκτονία» και τα κατεχόμενα



Η «χριστιανο-γενοκτονία» και τα κατεχόμενα
Φανούλα Αργυρού, Ερευνήτρια/συγγραφέας
Σήμερα ο Χριστιανισμός αντιμετωπίζει επικίνδυνες και θανάσιμες διαθέσεις από τον μουσουλμανικό κόσμο. Και η πιο σοβαρή εξέλιξη είναι ότι αυτή η κατάσταση υποβοηθείται και από τις δυτικές χώρες οι οποίες, κατά τα άλλα, είναι χριστιανικές, όπως η Βρετανία. Η ανεκτικότητα (tolerence) των χριστιανών, η πίστη των οποίων υποστηρίζει τη συγχώρεση και όχι την εκδίκηση, έτυχε εξευτελιστικής εκμετάλλευσης εις βάρος τους. Πρώτα θύματα εμείς και τα κατεχόμενα, πράγμα που παραβλέπεται δυστυχώς.
Δολοφονίες χριστιανών στη Νιγηρία (Φεβρουάριος 2012), ζητήθηκε η κεφαλή επί πίνακι αθώας χριστιανής νεαρής από το Πακιστάν και τι να προλάβει να καταγράψει ένας... (Λεπτομέρειες σε ιστοσελίδες όπως την International Christian Concern). Τεκμηριωμένες λεπτομέρειες έδωσε για τον διωγμό των Χριστιανών ανά τον κόσμο σε ομιλία του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας στις 21 Φεβρουαρίου 2012, στις Θεολογικές Σχολές Μόσχας.

Ακολούθησαν οι σφαγές των χριστιανών στη Συρία, αποκεφαλισμός χριστιανού μπροστά στην κάμερα και τόσα άλλα. Στις δυτικές χώρες οι χριστιανοί δεν διώκονται με σφαγές (τουλάχιστον μέχρι τώρα), αλλά με καταπιέσεις των θρησκευτικών τους ελευθεριών κτλ, όπως η υπόθεση της Βρετανίδας αεροσυνοδού των Βρετανικών Αερογραμμών Νάντια Εβέιντα, η οποία έχασε τη δουλειά της γιατί αρνήθηκε να αφαιρέσει τον σταυρό από τον λαιμό της! Και δεν ήταν η μόνη περίπτωση στη… χριστιανική Βρετανία!
Σήμερα στο ΕΔΑΔ (πού φτάσαμε!) βρίσκονται τέσσερις Βρετανοί για διακρίσεις εις βάρος των χριστιανών και αναμένεται η απόφασή του κατά πόσον το δικαίωμα να φοράει κάποιος σταυρό ή κάποιο άλλο θρησκευτικό σύμβολο, προστατεύεται από το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, που αναφέρει ότι «κάθε άτομο δικαιούται την ελευθερία να εκδηλώνει είτε ατομικά είτε συλλογικά, κατ΄ ιδίαν η δημοσίως, τη θρησκεία και τις πεποιθήσεις του». (www.eleftheria.co.uk 13.9.2012, σελ.2).
Και το σπουδαιότερο σημείο στην περίπτωση αυτή είναι ότι ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πριν από δύο μήνες, όταν Βρετανός βουλευτής έθεσε το θέμα της αεροσυνοδού ειδικά σε μια χριστιανική χώρα, τόνισε δημόσια από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση να εκδιωχθεί η αεροσυνοδός, οι χριστιανοί έχουν το δικαίωμα να φορούν το σύμβολο της πίστεώς τους, και μάλιστα δήλωσε ότι αν χρειαστεί θα αλλάξει και τον νόμο για να διασφαλίζεται οριστικά το δικαίωμα αυτό (η γράφουσα είδε και άκουσα τον Κάμερον, παρακολουθώντας την ημέρα εκείνη ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή).
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, ορθά ο Κάμερον κατηγορήθηκε για υποκρισία όταν δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης, κατά την ακρόαση της υπόθεσης στο ΕΔΑΔ, είπαν στους δικαστές να... αγνοήσουν την έφεση των Βρετανών χριστιανών ενώπιόν τους!
Η δήλωση του Μόνιμου Αντιπρόσωπου της Κύπρου κ. Ε. Λ. Ευριβιάδη στις ΗΠΑ, στις 12.1.2011, με αφορμή τη βαρβαρότητα των Τούρκων να διακόψουν τη Λειτουργία την ημέρα των Χριστουγέννων στον Άγιο Συνέσιο Ριζοκαρπάσου, θα έπρεπε να είχε τύχει περισσότερης προσοχής. Είπε μεταξύ άλλων: «... 77 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε τεμένη με προσθήκη μιναρέδων. Ναι, μιναρέδων. Σωστά συζητούμε στη Βουλή αυτήν την ισλαμοφοβία. Είναι καιρός να αρχίσουμε να συζητούμε και τη χριστιανοφοβία. Στην περίπτωση των απαράδεκτων και καταδικαστέων δολοφονικών επιθέσεων στην Αίγυπτο, είναι περισσότερο από χριστιανοφοβία. Είναι χριστιανο-γενοκτονία. Ιερείς και άλλοι χριστιανοί δολοφονήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, που ανάγκασαν και τον Πάπα να διαμαρταρυθεί...».
Σήμερα η Τουρκία εισάγει στα κατεχόμενα σχολεία τη μαντίλα, με τους Τουρκοκύπριους να εναντιώνονται. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι δικοί μας πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες κοιμούνται ύπνο της Πομπηίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: