Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΛΑΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ


του Νέστορος Νικηφορίδη


Αγαπητέ Σάββα,
ΑΦΟΥ το τουρκικό κράτος συνδράμει, οφθαμοφανώς πλέον το θέρος του 2012, στα παράλια του Αιγαίου, την προώθηση των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη (σημειωθήτω: Ας τους σταματάει το Λιμενικό στα διεθνή ύδατα και εκεί να τους ρωτάει σε ποιά χώρα θέλουν να πάνε, υπάρχει και αυτή η νομική δυνατότητα, και επί τόπου να τους εφοδιάζει με σχετικό ταξιδιωτικό έγγραφο),  ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ.
Και έτσι, δικαιλογείται πλέον απολύτως στην Ε.Ε., το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες που μας στέλνει μέ όλες της τις δυνάμεις η Τουρκία, να λυθεί αμέσως, ΝΑ καταγγείλουμε με βάση τα νέα και απρόβλεπτα αυτά δεδομένα το Δουβλίνο ΙΙ ,  ΚΑΙ να το επικυρώσουμε εκ νέου αμέσως! ΑΛΛΑ, με την επιφύλαξη ότι ΔΕΝ ισχύει πλέον ως προς τους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που μας έρχονται από την Τουρκία ή διά της Τουρκίας. Αν θέλουν, όλοι αυτοί, άς περνάνε στην Ευρώπη.  . .
Θα γίνει ο χαμός: Οι δυτικο-ευρωπαίοι θα λένε  να τους πάρουμε πίσω εμείς, ενώ εμείς θα λέμε να τους στέλνουν εφεξής πίσω στην Τουρκία, αφού με την Τουρκία δεν έχουμε υπογράψει ούτε εμείς ούτε οι χώρες της Ευρώπης κανένα Δουβλίνο .
Εννοείται ότι  κάτι τέτοιο δεν θα έχουν τα μούτρα να μας το αποκλείσουν οι δυτικοευρωπαίοι, νομικώς (πιστεύω ούτε και πολιτικῶς, ύστερα από όσα τελευταία κάνει η Τουρκία στο θέμα των λαθρομεταναστών στο Αιγαίο) . Οπότε θα λέμε ότι συζητάμε  μαζί τους, ουσιαστικά, νομικώς και πολιτικώς, την μή εφαρμογή της ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΜΑΣ ως προς το παρελθόν (γι' αυτούς που ήδη έχουν έλθει). Στο θέμα αυτό, του "παρελθόντος", τίθενται πραγματικά σοβαροί λόγοι εθνικής ασφαλείας, που νομικώς στην Ε.Ε. επιτρέπουν αποκκλίσεις ακόμη και από συμφωνηθέντα.
Ποιοί θα είναι οι λόγοι εθνικής ασφαλείας; Είναι δύο: Πέραν του γενικού κινδύνου από τον μεγάλο αριθμό των εν Ελλάδι λαθρομεταναστών  (που και μόνο αυτό νομικώς αρκεί –και πολιτικώς μας ανοίγει τον δρόμο το επιχείρημα από το όριο των 100.000 άντε 200.000 που έθεσε ο Νταβούτογλου για μιά χώρα τετραπλάσια σε μέγεθος από την Ελλάδα και χωρίς οικονομική κρίση) , υπάρχει και το εξής: Μεταξύ των λαθρομεταναστών, σίγουρα έχουν μπεί στην Ελλάδα πολλοί φανατικοί ισλαμιστές πράκτορες της Τουρκίας με σκοπό την υπονόμευση της Ελλάδας και όχι μόνο. Ως προς αυτούς με την οικονομικά αδικαιολόγητη περαιτέρω παραμονή τους στην Ελλάδα (δεν θα θελήσουν να μεταναστεύσουν σε οικονομικά καλλίτερες χώρες), θα ξακαθαρίσει το τοπίο για τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδας, και θα ελεγχθούν σαφώς καλλίτερα οι κινήσεις όσων απομείνουν, οι διασυνδέσεις τους κλπ.
Επί πλέον, ας μην το ξεχνάμε, τουλάχιστον όσο  διαρκεί η οικονομική κρίση δεν μας είναι δυνατόν να δεχόμαστε πλέον άλλους μετανάστες.
Άρα, μετά την πλήρη, φανερή και όλως μπουνταλάδικη δραστηριοποίηση του τουρκικού κράτους για την προώθηση λαθρομεταναστών μέσω των νήσων του Αιγαίου κατά τους τελευταίους μήνες,  έχουμε ουσιαστικά τρείς σοβαρούς λόγους, δύο σοβαρούς λόγους εθνικής ασφαλείας  και έναν οικονομικό λόγο, λόγους που στέκονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκών θεσμών, για την μη περαιτέρω εφαρμογή από εμάς των Δουβλίνων ΙΙ και σε λίγο ΙΙΙ, όσον αφορά τους ερχομένους διά της Τουρκίας λαθρομετανάστες. Περιττό να προσθέσουμε ότι πρέπει να αποφασισθή άμεσα να  μπεί σχετική επιφύλαξή μας στο Δουβλίνο ΙΙΙ.
Φυσικά, με τα σοβαρά επιχειρήματα αυτά και με την χρονοτριβή στις συζητήσεις ματαξύ ευρωπαϊκών χωρών, ίσως και με την συμμετοχή της Τουρκίας, και εν όσω οι νεοερχόμενοι λαθρομετανάστες θα προωθούνται στις υπερ-φιλόξενες πλούσιες χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης  (που ευκαίρως ακαίρως μας κατηγορύν ότι αργούμε να δεχθούμε τους πρόσφυγες) θα "δουλευθούνε" οι δυτικο-βορειο-ευρωπαίοι να απαιτήσουν αμέσως από την Τουρκία, επιτακτικά, να τους παίρνει εκείνη πίσω τους λαθρομετανάστες που στέλνει, και για λόγους δικής τους εθνικής ασφαλείας.  Αλλά, αυτό θα γεννήσει περαιτέρω ωραίες σκέψεις στα μυαλά των δυτικο-ευρωπαίων για τον εκ νέου Μεγάλο Ασθενή... Η όρεξη ορισμένων για λεηλασία, θα φύγει κάπως, ίσως και πολύ, από εμάς, αφού θα υπάρχει άλλο καλλίτερο θήραμα.
Πρέπει να μείνουμε σταθεροί και αμετακίνητοι - και όχι μόνο θα επιτύχουμε, αλλά, παρά όσα θα λένε εναντίον μας οι εφημερίδες τους, για να μας κάμψουνε τις αντιστάσεις, θα μας εκτιμήσουν οι κυβερνήσεις τους βαθύτατα, διότι θα αρχίσουμε να έχουμε κράτος σαν και αυτούς: Ανένδοτο στα ζωτικά του εθνικά-κρατικά συμφέροντα. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να αρχίσουν από αυτό και μόνο, και παρά τις επιφανειακές επικρίσεις και τυχόν "μούτρα",  α) να μας υπολογίζουνε περισσότερο σε όλα τα εθνικά και οικονομικά θέματα, αλλά και β) να εκτιμήσουνε και τους πολιτικούς μας, που θα τους πηγαίνουν κόντρα, πάντα ευγενικά και για τους ορισμένους ως άνω κρατικούς λόγους.
Μένει να πεισθούν κάποιοι εκ των πολιτικών μας για να υπάρχει ουσιαστική συναίνεση. Παρά τα προβλήματα και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, δεδομένου ότι ΤΩΡΑ δεν μπορούμε να δεχθούμε επί πλέον μετανάστες, εξ αιτίας τουλάχιστον της οικονομικής δυσχέρειας, υπάρχει το κατάλληλο σχετικό "μομέντουμ".
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πιστεύω ότι θα βοηθήσει και η ακόλουθη παρατήρηση:  
Στην ηπειρωτική δυτική Ευρώπη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από τις ΗΠΑ και την Αγγλία.
Στις ΗΠΑ, απλώς θέλουν παντού τους ανθρώπους τους για να κάνουν τις δουλειές τους, και όπως είχε πεί ο Τρούμαν, όταν πρόκειται για δικτάτορες, αυτοί χρήζουν προστασίας όταν είναι χρήσιμα όργανα των ΗΠΑ (" but they are our bastards" ).  Ούτε τους περιφρονούν, ούτε τους τιμούν, απλώς τους χρησιμοποιούν, ακόμη δε και όταν τους προδώσουν, όπως τον Σαντάμ Χουσεΐν, το κάνουν για κέρδος και όχι γιατί τρέφουν μέσα τους κάποια περιφρόνηση ή φθόνο.  Γενικά είναι άνθρωποι στενά λογικοί.
Όταν π.χ. η Θάτσερ προστάτευε τον Πινοσέτ και δεν τον εξέδιδε για να δικασθή όπως του έπρεπε, δεν το έκανε από αγάπη αλλά από σκοπιμότητα, για να δώσει τον τόνο στην επανάλειψη ίδιων πολiτικών από άλλους δικτάτορες στην Νὀτιο Αμερική όπως ήθελε ο δάσκαλός της ο Φόν Χάγιεκ, αλλά και για να μην σπάσει και μιλήσει ο γερασμένος στρατηγός...
Με έναν λόγο προέχει στον αγγλοσαξωνικό κόσμο το όφελος ενώ τα συναισθήματα όπως ο φθόνος, η διάθεση εκδίκησης, η περιφρόνηση, είναι πάθη του ατόμου, όχι στοιχεία συγκροτήσεως του συστήματος.
Αντίθετα, στην ηπειρωτική δυτική Ευρώπη, ο πλέον αναξιόπιστος για τους δυτικο-βορειο-ευρωπαίους, και δη για τους Γερμανούς, είναι αυτός που προδίδει το πολιτικό ή υπηρεσιακό καθήκον του στην πατρίδα του και στο έθνος του ή που προσποιείται ότι το υπηρετεί και κυττάζει πραγματικά το δικό του ατομικό συμφέρον.  Αντιπροσωπεύει γι' αυτούς τον αιρετικό σπιούνο, τον ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,  που θα έπρεπε να τεθεί στην πυρά για να καθαρίση η γη από αυτόν, αλλά, ...έλα  που τον χρειάζονται και τον χρησιμοποιούν όσο τους είναι ακόμη χρήσιμος!
Στην ηπειρωτική Ευρώπη, που στο βάθος έχει ακόμη πρότυπο την φυλή (tribe) και την πυρά της Ιερά εξέτασης που εξασφαλίζει την καθαρότητα της religio (θρησκεία-δεσμό θρησεκυτικό) της φυλής, εχθρός του συστήματος είναι και ο εν δυνάμει εχθρός του συστήματος. Εν δυνάμει εχθρός του συστήματος είναι όποιος ανήκει στο σύστημα με την εξωτερική του συμπεριφορά και τα λόγια του, αλλά πιστεύει στην εκτέλεση των καθηκόντων που του αναθέτει το σύστημα με την εκ φύσεως ασταθή ιδιοτέλειά του, και όχι με αποδεδειγμένη θρησκευτική ευλάβεια.  Είναι αυτό που έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ότι ενώ ο Τούρκος θέλει λεφτά και πάλι λεφτά, ο Φράγκος αν δεν σου πάρει την ψυχή δεν ησυχάζει.
Γι' αυτό, στους δυτικο-βορειο-ευρωπαίους αυτούς, φαίνονται τελείως αναξιόπιστοι όσοι πολιτικοί μας τους το παίζουν καλά παιδιά από φανερή ιδιοτέλεια, μέχρι προδοσίας των αληθινών συμφερόντων της πατρίδας μας. Τους εμπαίζουν τέτοιους πολιτικούς μας, τους βλέπουν ως εκ προοιμίων αποτυχημένους φύλαρχους των Ελλήνων, και ως επιτυχημένους φίλαρχους του εαυτούλη τους, και τούς δουλεύουν ψιλό γαζί, ότι τάχα είναι φίλοι τους. Στην πραγματικότητα, ακόμη και όταν τους υπόσχονται αυριανά οφφίτσια, του στύλ "ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα", όταν τους χαιρετούν "εγκαρδίως" , τους έχουν για ΦΤΥ-ΣΙ-ΜΟ. (Είναι διαφορετικό θέμα, το ότι η σταθερότητα ενός πολιτικού στο καθήκον του, μπορεί να τον κάνει εχθρό τους.  Άλλωστε η εχθρότητα αυτή αίρεται  όταν τα συμφέροντά τους συμπορευθούν και πάλι αργότερα, ή σε άλλον τομέα, πράγμα που γνωρίζουν πολύ καλά οι τούρκοι).
Δυστυχώς, οι χοντρόπετσοι οι "δικοί μας" δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτά,  ούτε και όσοι πλανεμένοι τους περιτριγυρίζουν αρμοδίως και τους λιβανίζουν "για το καλό του τόπου". Και ποιός να τους πεί την αλήθεια, αφού μεταξύ τόσων κολάκων οι λόγοι των αληθινών φίλων ηχούν ως κασσάνδριες κραυγές κοράκων; Και αφού η στήριξη και η ενίσχυση των πολιτικών αυτών εξ εσπερίας "δίνει και παίρνει" και αντιμετωπίζουν έτσι ευκολώτερα τους πολιτικούς τους αντιπάλους –πρωταρχικό και κύριο μέλημά τους, λόγω πρωτογενούς πλεονάσματος αμιγώς δημοκρατικών ή αμιγώς αντιδημοκρατικών ιδεών και λόγω ελλείματος εθνικής δημοκρατικής αντιλήψεως των πολιτικών πραγμάτων;
Πάντως, το ότι έτσι βλέπουν τα πράγματα οι δυτικο-βορειο-ευρωπαίοι και δη οι Γερμανοί, φαίνεται από το ότι στην κατοχή, οι Γερμανοί περιφρονούσαν βαθύτατα τους Έλληνες προδότες, παρά το ότι ωφελούνταν από την προδοσία, και συνέβαινε  μάλιστα αρκετά συχνά, ύστερα από την προδοσία, να τους εκτελούν. Αλλά και όσους κράτησαν για μαγιά από παληά, ή που τους στρατολόγησαν , προκειμένου να επιστρέψουν πάλι σε ισχύ  - έτσι συστηματικοί που είναι επί αιώνες στην συγκέντρωση στοιχείων φυλετικής ισχύος για το νεώτερο Ράιχ τους, το πρώην καθολικο-βάρβαρο Τάγμα Τευτόνων Ιπποτών τους - πάλι για περιφρόνηση και ενδεχόμενη (πολιτική πλέον) εκτέλεση τούς έχουν, αλλά δεν το δείχνουν.
infognomonpolitics.blogspot.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: