Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Βερολίνο: Έκρηξη στο μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο του κόσμου

 



Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Σήμερα Παρασκευή (16/12) νωρίς το πρωί εξερράγη σε ξενοδοχείο στο Βερολίνο το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο του κόσμου σκορπίζοντας συντρίμμια και τεράστια ποσότητα νερού, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο τραυματίες από θραύσματα γυαλιών.

Πάνω από 100 πυροσβέστες και διασώστες έσπευσαν στο συγκρότημα που περιλαμβάνει το ξενοδοχείο Radisson, ένα μουσείο, καταστήματα και εστιατόρια καθώς και το ενυδρείο DomAquaree, το οποίο είναι αυτό που εξερράγη. Αξίζει να σημειωθεί πως το DomAquaree είναι το μεγαλύτερο κυλινδρικό ανεξάρτητο ενυδρείο του κόσμου, έχει ύψος 14 μέτρων και φιλοξενούσε 1.500 εξωτικά ψάρια από 100 διαφορετικά είδη, σε ένα εκατομμύριο λίτρα νερού τα οποία χύθηκαν στους γύρω δρόμους.

 
 

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Βερολίνου παραμένει ο ασαφής ο λόγος για τον οποίο προκλήθηκε η λεκρηξη του ενυδρείου, ενώ άγνωστη παραμένει και η τύχη των ψαριών. Τα νερά πλημμύρισαν έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους στο Βερολίνο, ο οποίος λόγω της έκρηξης παραμένει κλειστός. Παράλληλα, οι υλικές ζημιές είναι εξίσου μεγάλες κρίνοντας από video που έχουν ήδη αναρτηθεί στα social media από χρήστες που βρέθηκαν στο σημείο.

Δείτε μερικά video από το Twitter:

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: