Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟ Κ. ΑΛΕΞΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,,,

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ 

ΕΞΟΧΩΤΑΤΟ Κ. ΑΛΕΞΙΟ ΤΣΙΠΡΑ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Κύριε Πρωθυπουργέ,
 Επιτρεψατέ μοι να Σας ομιλήσω με την γλώσσα της αληθείας. Είμαι εξ εκείνων, οι οποίοι, πιστεύοντας στις προεκλογικές εξαγγελίες Σας, «όχι στα Μνημόνια, όχι στους φόρους, όχι…., όχι…., όχι….», εθεώρησα ότι ο Πανάγαθος Θεός λυπήθηκε την Ελλάδα μας και μας αποστέλλει ένα Ήρωα Πρωθυπουργό, ο οποίος θα μας απαλλάξει από την τυραννική σκλαβιά του κ. Σώϋμπλε και των άλλων Ευρωπαίων Εταίρων μας.  Γι αυτό και όταν αναλάβετε τα υψηλά καθήκοντά σας Σας επήνεσαν δημοσίως! Θυμηθείτε εκείνο το «Γειά σου, λεβέντη Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα»!
          Νομιμοποιούμαι, λοιπόν, σήμερα να Σας ελέγξω δημοσίως για τα δημοσίως υφ’ Υμών  πραττόμενα!
ΠΙΣΤΕΥΕΙ ή ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Έπειτα από τα παραπάνω εισαγωγικά ας έλθουμε στο θέμα μας. Δεν πρόκει- ται να Σας ελέγξω για την πολιτική Σας, όπως παραδείγματος χάριν στον τομέα της οικονομίας, καθ’ όσον τα ζητήματα αυτά ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων παραγόντων. Εμείς σήμερα θα εστιάσουμε την προσοχή Σας στο θέμα των σχέσεών Σας με την Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλ. θα εστιάσουμε την προσοχήν μας και θα διερευνήσουμε το κατά πόσον ανήκετε στα πιστά τέκνα της Εκκλησίας ἤ ὄχι.  Έχουμε, λοιπόν, τα εξής δεδομένα:
1.     Έχετε διακηρύξει δημοσίως ότι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΘΕΟ! Ευκαίρως-ακαίρως διακηρύσσετε urbi et orbi, ότι είσθε άθεος!
2.     Δημιουργήσατε οικογένεια χωρίς προηγουμένως να τελέσετετο Μυστήριο του Γάμου στην Ορθόδοξη Εκκλησία!
3.     Αποκτήσατε τέκνα, τα οποία όμως κρατάτε αβάπτιστα!
4. 
Αναλάβετε  τα Πρωθυπουργικά Σας καθήκοντα χωρίς να δώσετετον νενομισμένο θρησκευτικό όρκο, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της Χώρας.
   5.  Δεχθήκατε τον πολιτικό όρκοκαι για τα Μέλη του Υπουργικού Σας Συμβουλίου!
6.     Τοποθετήσατε ως Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τον άθεο κ. Νικ. Φίλη, ο οποίος ως σκοπό του έβαλε να καταργήσει την Ορθοδοξία από την Δημόσια Εκπαίδευση!
7.     Επί των ημερών της διακυβερνήσεως της Χώρας από την Υμετέραν Εξοχότητα η ΕΛΛΑΔΑ μας οδηγείται ολοταχώς στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Μια καταστροφή, η οποία αγκαλιάζει τους τομείς: οικονομία, πολιτιστική μας ταυτότητα και παράδοση, ιστορία, ήθη και έθιμα  και πάνω από όλα ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ!  
8.     Η παγκόσμια Κοινότητα γνωρίζει την Ελλάδα μας ως την μοναδική Χώρα, η οποία παράγει και προωθεί τον ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! Αυτό είναι το διακριτικό μας πλεονέκτημα!
Δυστυχώς Σεις ως σκοπό της διακυβερνήσεως της Χώρας μας έχετε θέσει την ανατροπήν όλων αυτών! Η Κυβέρνησις Τσίπρα έχει επιλέξει σαν ταυτότητά της το χαρακτηριστικό  όνομα «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»!
Δικαίωμά Σας να χαράσσετε την πορεία Σας! Αλλά και δικαίωμά μας να  κρίνουμε Εσάς και την πολιτική Σας.
Καταστρέψατε, λοιπόν, την Ελλάδα μας εξ επόψεως οικονομίας. Μετατρέψατε την Χώρα μας σε μια Χώρα πεινασμένων, ανέργων, πτωχευμένων επιχειρηματιών! Ακόμη και ιστορικές Αθηναϊκές εφημερίδες, έως χθες οικονομικώς παντοδύναμες, όπως το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, σήμερα αντιμετωπίζουν την πτώχευση! Ετοιμάζονται να κατεβάσουν τα ρολλά τους!  
Καταστρέφετε όμως και την Ορθοδοξία μας! Με διάφορα μέτρα, τα οποία λαμβάνετε, έχετε βάλει στόχο να διαλύσετε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος! Π.χ. διώκετε τον Χριστό από τα Δημόσια Σχολεία! Ναι, κ. Πρωθυπουργέ, άλλοτε ευθέως και άλλοτε υπούλως με κάθε τρόπο διώκετε την Ορθο δοξία μας!
Ἰδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πρόκειται για ένα απόσπασμα από διδακτικό βιβλίο της Δ΄ Δημοτικού, (Γλώσσα Δ΄Δημοτικού, Πετώντας με τις λέξεις, Β΄τεύχος της γλώσσας, σελ. 52) στο κεφάλαιο «Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη», αφιερωμένο στο Μέγα Βασίλειο:
«Σήμερα ο Αϊ-Βασίλης ξυπνά απ’ τα χαράματα......Μετά από λίγο βγαίνει στην αυλή, ν’ απλώσει την μπουγάδα του. Πρώτα κρεμάει τις κάλτσες του, ύστερα τη φανέλα, το μακρύ του σώβρακο, το σκούφο του, το πουκάμισο και τελευταία το σακάκι και το παντελόνι του.Ποπό! Ζημιά! Αδύνατον!, φωνάζει απελπισμένος»! Ντροπή Σας γι΄αυτή τη μεγάλη ασέβεια πρός τόν Μέγα Βασίλειο, τόν Προστάτη των Γραμμάτων! Το μακρύ ή και κοντό σώβρακό του ενδιαφέρουν τα μικρά παιδάκια της Δ΄Δημοτικού; Αίσχος, κ. Πρωθυπουργέ! 
Καταστρέφετε όμως και την Ελληνιστική μας Παράδοση! «Κόπηκε ο Επιτάφιος του Περικλέους από την Γ΄Λυκείου. Για να μην καταλαβαίνουν τα ελληνόπουλα τις ανοησίες των πολιτικάντηδων, όταν μιλάνε περί Δημοκρατίας», διαβάζουμε σε μια εφημερίδα των Αθηνών (Ελ. Ώρα, 30 Δεκεμβρίου 2016, σελ. 21).
Καταστρέφετε ακόμη και την οικογένεια! Σεις δεν νομοθετήσατε το κατάπτυστο «Σύμφωνο Συμβίωσης»; Σεις δεν δώσατε το δικαίωμα, ώστε να έχουμε και στη Χώρα μας τις λεγόμενες  «μονογονεϊκές οικογένειες»; Σεις πάλι τώρα, πολύ πρόσφατα, δεν αποφασίσατε να παρέχεται «επίδομα γάμου και άδεια στα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης»; (βλ. Εφημερίδα Δημοκρατία, 12.01.2017, σελ. 11).
Με δεδομένα τα παραπάνω και τόσα άλλα ακόμη, που θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε, απορούμε για αυτή την δυσπερίγραπτη υποκρισία, την οποία εφαρμόζετε στην καθημερινή ζωή σας και την οποία ευκαίρως-ακαίρως επιδεικνύετε προς τον Ελληνικό Λαό! Τον Ελληνικό Λαό, επαναλαμβάνω, τον οποίο, καθώς φαίνεται, θεωρείτε τόσο βλάκα! Ιδού, λοιπόν, μερικά δείγματα της υποκριτικής συμπεριφοράς Σας:
1. Την πρώτη ημέρα του νέου έτους, αν και άθεος, είχατε το θράσος να μεταβείτε στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών για να συμμετάσχετε στην Δοξολογία «επί τη εισόδω εις το Νέον Έτος»! Εκεί, σύμφωνα με σχόλια των δημοσιογράφων, ήσασταν αδιάφορος, είχατε μια απρόσεκτη στάση, με ένα βλέμμα περιφερόμενο εδώ και εκεί κλπ. 

 Όλα αυτά έδειχναν μια αδιαφορία! Ήσασταν παρών, αλλά δεν εκρύβατε την απαρέσκειά Σας! Σας ερωτώ, λοιπόν: Αφού είσθε ΑΘΕΟΣ γιατί μετέβητε στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Ποιόν κοροϊδεύετε; Τον Θεό ή τους ανθρώπους;

2. Κατά την Ημέρα των Θεοφα- νείων είχατε και πάλιν το θράσος να μεταβείτε στον Ορθόδοξο Ναό μιάς πόλεως της Θράκης, για να παρακολου-θήσετε την Ακολουθία του Αγιασμού! Εν συνεχεία, συμμετέχοντας στην επίσημη εκκλησιαστική πομπή, μετέβητε και στην παραλία, όπου και κατά το έθος ρίχνουμε τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα, για να αγιασθούν και τα ύδατα της θαλάσσης. 
  Εκεί, μεταξύ άλλων παραδόξων, κρατούσατε στα χέρια Σας το περιστέρι, το οποίον και αφήσατε, όταν ο Αρχιερεύς έψαλε το «εν Ιορδάνη βαπτιζο- μένου Σου, Κύριε». Πλην όμως με τον τρόπο αυτό ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΘΕΑΤΗΣ! Αντιθέτως είχατε συμμετοχή στην ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού!  Σας ερωτώ: αυτό δεν είναι
υποκρισία; Τι δουλειά έχετε Σεις, ένας ΑΘΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, να συμμετέχετε σε μια εκκλησιαστική ιεροπραξία; Τι δουλειά έχετε Σεις, ένας ΑΘΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, να συμμετέχετε σε μια εκκλησιαστική αγιαστική Σύναξη; 


3. Να προσθέσω ένα ακόμη σχόλιο από την τελετή του αγιασμούτων υδάτων στην παραπάνω πόλη. Μια φωτογραφία Σας εμφανίζει να γελάτε ξεκαρδιστικά εκεί πάνω στην εξέδρα του αγιασμού, όπου μεταξύ άλλων έχετε παρασύρει στο γέλοιο Σας όχι μόνο τον οικείο Μητροπολίτη, αλλά και όλο το πλήθος, που Σας περιστοιχίζει!  Κύριε Τσίπρα, αν Σεις θέλετε να γελοιοποιήσετε τα ιερά και τα όσια της Πίστεώς μας, εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

4. Ας προχωρήσουμε λίγο ακόμη.
  Ευρισκόμενος στη Μακεδονία μας μετέβητε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου ανταλλάξατε εγκάρδιο ασπασμό με τον οικείο Μητροπολίτη. Δεν γνωρίζω ποιόν να οικτιρίσω πρώτο και ποιόν δεύτερο! Τον Μητροπολίτη, ο οποίος σας αγκαλιάζει σφικτά και Σας ασπάζεται θερμότατα ἤ Υμάς, τον άθεο Πρωθυπουργό, ο οποίος δημοσίως και χωρίς αναστολές αγκαλιάζει και ασπάζεται έναν Ορθόδοξο Αρχιερέα! Τι άραγε θέλετε να δείξετε με αυτό τον τρόπο;Θα το επαναλάβω: Ποιόν κοροϊδεύετε; Τον Θεό ή τους ανθρώπους;

         5.   Μια και μιλάμε για συναντήσεις με εκκλησιαστικά πρόσωπα,κατά το παρελθόν έχετε φωτογραφηθεί και με τον Πάπα Φραγκίσκο! 


          Αυτό ¨ομως δεν μας ασχολεί! Ο Πάπας δεν ανήκει στην οικογένεια των Ορθοδόξων! Ο Πάπας δεν είναι «Εκκλησία», όσο κι’ αν το ηθέλησαν εκεί κάτω στο Κολυμπάρι της Κρήτης να τον αναγνωρίσουν ως «Εκκλησία». Είναι αποκομμένος από την Εκκλησία! Είναι..., είναι...., είναι...και αιρετικός!

6.     Τελικά απορώ και εξίσταμαι! Συλλογιζόμενος τα παραπάνω περιστατικά, προβληματίζομαι: ποιός άραγε έχει μεγαλύτερη ευθύνη; Ένας άθεος, που πηγαίνει στην Εκκλησία σε ώρα τελέσεως της θείας Λατρείας; Ή ο κληρικός,  ο οποίος δέχεται και ανέχεται ένα δεδηλωμένο άθεο στο Ναό του σε ώρα τελέσεως της θείας Λατρείας; Μήπως ο τελευταίος λησμονεί την λατρευτικήν προτροπήν: «Οι Κατηχούμενοι προέλθετε.... Μή  τις των Κατηχουμένων. Όσοι πιστοί, έτι καί έτι του Κυρίου δεηθῶμεν»;  Μήπως εμείς οι Αρχιερείς θα πρέπει να θυμηθούμε την στάση του Αγίου Αμβροσίου, του Επισκόπου Μεδιολάνων,  προς τον Αυτοκράτορα της Ανατολής Θεοδόσιο τον Μέγα;  Για όσους δεν ενθυμούνται, ή προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν,  σημειώνουμε εδώ δύο μόνον λόγια:


Ο Θεοδόσιος για να τιμωρήσει τούς φονείς κάποιων ανωτέρων αξιωματικών του στρατοῦ του από τόν όχλον της Θεσσαλονίκης, διέταξε αντίποινα, συνεπεία των οποίων στον Ιππόδρομο της πόλεως από τον στρατό του Αυτοκράτορος εφονεύθησαν 7.000 αθώοι πολίτες! Όταν, λοιπόν, ο Αυτοκράτωρ  προσήλθε στο Ναό των Μεδιολάνων για να συμμετάσχει στη θεία λειτουργία, ο Άγιος Αμβρόσιος παρεμπόδισε την είσοδό του στο Ναό, λέγοντάς του:«Φύγε ...και μη επιχειρής δευτέραν παρανομίαν να προσθέσης εις την πρώτην! Δέξου το επιτίμιον, το οποίον μετ’εμού σοι επιβάλλει άνωθεν ο Θεός, ο των όλων Δεσπότης∙ το επιτίμιον τούτο θα σε θεραπεύση και θα σοι αποδώση την υγείαν της ψυχής» (Βλ. Ακολουθία του Αγ. Αμβροσίου...Αίγιον 2007, σελ. 58). Και ο Μέγας Θεοδόσιος ΔΕΝ ΕΙΣΗΛΘΕ στο Ναό! Έφυγε για να κλάψει για τις αμαρτίες του!

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας ικετεύω, μη ερεθίζετε τις ψυχές των ευσεβών  ανθρώπων, οι οποίοι συγκροτούν τον θεσμό της Εκκλησίας! Εάν κρυφά σέβεσθε την Ορθοδοξία μας, τότε τολμήσατε να το ομολογήσετε! Εάν όμως αποστρέφεσθε την Ορθόδοξη Πίστη μας, τότε μη μας μπερδεύετε!  Κρατείστε  την αθεΐα Σας για τον εαυτό Σας και μη την διαφημίζετε! Με την παρουσία Σας και την συμμετοχή Σας σε ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας εκθέτετε ανεπανορθώτως τους εκκλησιαστικούς Ταγούς, οι οποίοι Σας υποδέχονται και Σας αποδέχονται σε ώρα θείας λατρείας! «Θοῦ, Κύριε, φυλακήν  τῷ   στόματί μου και θύραν περιοχῆς περί τά χείλη μου» (Ψαλμ. 140, 3).
         
 Κύριε Πρωθυπουργέ,
Προσωπικώς προσεύχομαι για την σωτηρίαν της ψυχής Σας, Ο Θεός του Ελέους να Σᾶς δώσει μετάνοιαν  και να Σας ανοίξει την οδό της επιστροφής Σας στον Αμπελῶνα του Κυρίου μας. Ἡ Ορθόδοξος Εκκλησία αποτελεῖ τήν μοναδική  οδό σωτηρίας της αθάνατης ψυχής μας!  Ο Χαρίλαος Φλωράκης, στη δύση της ζωῆς του, ανεκάλυψε αυτό το μεγάλο μυστικό! Εκεί στον Περισσό, στα Γραφεία του Κ.Κ.Ε, δέχθηκε τον ιερέα-Εξομολόγο, εδήλωσε μετάνοιαν, εξομολογήθηκε, έκλαψε πικρώς, και με τον τρόπο αυτό καθάρισε τον ρύπο της ψυχής του! Δηλ. ανεκάλυψε τον Σωτήρα Χριστό και ενώθηκε μαζί Του με το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας! Και εν τέλει, άφησε εντολή να ταφῆ στον αυλόγυρο ενός παρεκκλησίου στο χωριό του, στη Θεσσαλία!

Με αίσθημα ευθύνης και την κατά Χριστόν παρρησίαν

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 16 Ιανουαρίου 2017

http://mkka.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: