Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η Εισαγγελία Αθηνών ανοίγει το φάκελο του θανάτου του Σμηναγού Ηλιάκη ενώ ο ΑΓΕΑ στέλνει «μήνυμα» στους Τούρκους

9dbcb11ef3b43ecaa7509f07a9bca1bf
Σε αντίποινα για την άνανδρη και προκλητική παραγγελία της  τουρκικής εισαγγελίας που ζητούσε  την καταδίκη Έλληνα αξιωματικού της πολεμικής αεροπορίας,  για την πτώση και το θάνατο Τούρκου Σμηναγού, προέβη η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναφέρει ο ελληνικός τύπος.
Ακριβώς δέκα ολόκληρα χρόνια μετά τον χαμό  του Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Κώστα Ηλιάκη, που έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006,  στην Κάρπαθο, ύστερα από «επεισόδιο» με τουρκικά μαχητικά, η Εισαγγελία  ξανανοίγει την ύποπτη  υπόθεση, που είχε κλείσει με την επιγραφή  «ατύχημα».
Μάλιστα σύμφωνα πληροφορίες την εκδοχή του ατυχήματος είχε επικυρώσει με απόφασή της η Ελληνική Δικαιοσύνη. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχε επιβάλει, ερήμην στον Τούρκο πιλότο, την κάθειρξη τεσσάρων ετών για  ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Όλα αυτά όμως είχαν ως κοινό παρανομαστή το γεγονός ότι ο η πτώση του αεροσκάφους και ο ακαριαίος  θάνατος του Έλληνα σμηναγού αποδόθηκε σε «ατύχημα» που προήλθε από «ανθρώπινο λάθος» του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία.
Αφορμή για την επαναδιερεύνηση της υπόθεσης υπήρξε καταγγελία που είχε κάνει στη Βουλή πτέραρχος ε.α., ο οποίος είχε μιλήσει για κατάρριψη του ελληνικού μαχητικού από το τουρκικό αεροσκάφος και είχε ζητήσει να γίνει έρευνα.
Η Εισαγγελία της Αθήνας ξανάνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης και ξεκίνησε αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστωθεί, εάν ο Έλληνας πιλότος δέχθηκε απροκάλυπτα δολοφονική επίθεση από το τουρκικό μαχητικό, το οποίο καταδίωκε.
 Ο εισαγγελέας, που ανέλαβε την υπόθεση, θα διερευνήσει, εάν ο Τούρκος πιλότος, που έχει καταδικαστεί ερήμην, είχε ζητηθεί η έκδοσή του από τις τούρκικες αρχές, αλλά ποτέ δεν εκδόθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πήρε εντολή από το τουρκικό επιτελείο να καταρρίψει το ελληνικό αεροσκάφος και επομένως έπρεπε να έχει δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Η εισαγγελική έρευνα όμως δεν θα περιοριστεί μόνο στη διερεύνηση των ευθυνών του Τούρκου κυβερνήτη, αλλά θα επεκταθεί και στο ενδεχόμενο να έχουν ποινικές ευθύνες και μέλη της τότε στρατιωτικής ηγεσίας, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.
Τα αδικήματα που θα διερευνήσει ο εισαγγελέας αφορούν το πώς χειρίστηκαν την υπόθεση οι ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα, εάν έπρεπε να αφήσουν ελεύθερο τον Τούρκο κυβερνήτη ή έπρεπε να τον έχουν συλλάβει τότε, όταν πρόλαβε να εκτιναχτεί από το μαχητικό του αεροσκάφος και βρέθηκε στη θάλασσα.
Πληροφορίες και μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο  Τούρκος  είχε τραβήξει πιστόλι εναντίον των Ελλήνων πιλότων του Super Puma, οι οποίοι  επιχείρησαν να τον περισυλλέξουν.
Την ίδια στιγμή ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρ. Βαΐτσης μερικές ημέρες πριν συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα, απέστειλε σαφή προειδοποίηση  στην Τουρκία για τις προκλητικότατες  παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών  στο Αιγαίο, λέγοντας ότι «θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που προσπαθείτε να κατοχυρώσετε τις παράλογες και άνομες επιδιώξεις σας».
Μιλώντας στο μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από το θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στη Κάρπαθο, ο αρχηγός ΓΕΑ τόνισε ότι «οι λαοί πηγαίνουν μπροστά τιμώντας την ιστορία τους και ότι θα είμαστε εδώ όρθιοι και πιστοί στις επάλξεις για να φυλάξουμε τους ουρανούς που προστάτευσε με τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης» .
Ο μεγαλύτερος αδελφός του σμηναγού Ηλιάκη, απευθύνθηκε στον πρόεδρο Ερντογάν και του είπε ότι «οι τραμπουκισμοί και η υποκρισία όχι μόνο δεν πτοούν του Έλληνες αλλά τους ενώνουν».
«Ζητήσατε αποζημίωση για το θάνατο του δικού σας Τούρκου πιλότου και πάντα ζητάτε χρήματα για δημιουργία εντυπώσεων. Εμείς δεν ζητήσαμε αποζημίωση διότι η αξία του Ηλιάκη είναι ανεκτίμητη» είπε συγκινημένος ο αδελφός του Ηλιάκη μπροστά από το μνημείο που έχει στηθεί στο ακριτικό νησί.
«Μην προκαλείτε, μην παίζετε με τη φωτιά διότι η φωτιά θα γίνει ανεξέλεγκτη για εσάς εάν την ανάψετε» κατέληξε και καταχειροκροτήθηκε.
Πρόκειται για μια καθαρά ελληνική αντρίκεια στάση στην παράνοια , την μισαλλοδοξία που είναι «πασπαλισμένες» με  μπόλικο ισλαμικό  θρησκευτικό φανατισμό, ο οποίος  καλλιεργείται από τους Τούρκους, που απειλούν και θέλουν να ξαναφτιάξουν την οθωμανική αυτοκρατορία .
Οι νέο-οθωμανοί όμως ευρίσκονται σε παραλήρημα και θα προκαλέσουν σχεδόν σόγουρα στο Αιγαίο με πολεμικό επεισόδιο, θα λάβουν όμως μια «απάντηση» αντάξια των προγόνων μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: