Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Η ΕΕ δεν διαθέτει επιπλέον πόρους για τους χιλιάδες μετανάστες που κατακλύζουν στην Ελλάδα

refugges
Πλήρης αδιαφορία για την χώρα μας από τις Βρυξέλλες για την είσοδο  χιλιάδων παράνομων προσφύγων που έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στα ακριτικά νησιά μας.
Από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εσωτερικών και Μετανάστευσης Νατάσα Μπέρτο ,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι  έχει ήδη  τριπλασιάσει  την απαραίτητη χρηματοδότηση για την βελτίωση των προγραμμάτων , «Τρίτον»  και «Ποσειδών», αλλά τώρα δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για τον σκοπό αυτόν , αναφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η ουσία είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει  αρκετά τεχνικά μέσα για δράσεις υπέρ των μεταναστών στην Ελλάδα και την Ουγγαρία, σύμφωνα με την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), η οποία καλεί όλα τα κράτη μέλη να συμβάλουν το ταχύτερο  (!!) για το ζήτημα αυτό , τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ  για τις εσωτερικές υποθέσεις και  μετανάστευσης Νατάσα Μπέρτο .
« Είμαστε σε επαφή με (τον οργανισμό για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ)   Frontex, αφού  λάβαμε μια επιστολή που αναφέρει ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν παρέχουν  τους απαραίτητους  πόρους για τις σχεδιαζόμενες δραστηριότητες στην Ελλάδα και την Ουγγαρία. Εμείς, μαζί με την Frontex παροτρύνουμε  τα κράτη μέλη να παρέχουν τους απαραίτητους πόρους το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος στους   ξένους δημοσιογράφους  σήμερα  Παρασκευή.
Η Berto υπενθύμισε  ότι στις 23 Απριλίου 2015, οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ  υποσχέθηκαν  να αυξήσουν  τον αριθμό του τεχνικού εξοπλισμού που θα διαθέσουν για τις εργασίες της βοήθειας και διάσωσης των εργαζομένων.
Η ενεργοποίηση του προγράμματος  «Τρίτων»  το οποίο καλύπτει και την  Ιταλία  αντιμετωπίζει με τη ροή των παράνομων μεταναστών στη Μεσόγειο και ασχολείται  με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και  ξεκίνησε την 1 Νοεμβρίου, 2014. Στην αποστολή συμμετέχουν 21 κράτη μέλη. Σε έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 23 Απριλίου 2015, αποφασίστηκε  ο τριπλασιασμός του προϋπολογισμού της επιχείρησης από 3 σε σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ το μήνα με παράλληλη ενίσχυση  πρόσθετου υλικού , συμπεριλαμβανομένων των πλοίων, ελικοπτέρων και αεροσκαφών.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τονίζεται ότι  η χώρας μας «αφήνεται» στην τύχη της από την ΕΕ, με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες να «γεμίζουν» τα νησιά μας και να φτάνουν μέχρι το πεδίο του Άρεως . Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά σαν λαός εάν θέλουμε να επιζήσουμε και τα επόμενα χρόνια και παράλληλα να βοηθήσουμε τους δυστυχισμένους πρόσφυγες να «μεταβούν» στην Ευρώπη.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/08/%ce%b7-%ce%b5%ce%b5-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b8%ce%ad%cf%84%ce%b5%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%ad%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84.html#ixzz3iG4s2I00

Δεν υπάρχουν σχόλια: