Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Προκλητὴ ζήτησις προϊόντων καὶ ὑπηρεσιῶν…

Προκλητὴ ζήτησις προϊόντων καὶ ὑπηρεσιῶν...Όσοι επαγγελματίες και παραγωγικοί εργαζόμενοι αγωνιούν να σώσουν τις δουλειές τους και προτρέπουν τους πολιτικούς να κάνουν κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση χάνουν απλά τον χρόνο τους.
Δεν καταλαβαίνουν κάτι. Ότι οι πολιτικοί είναι και αυτοί επαγγελματίες, που κοιτάζουν από την μεριά τους να σώσουν τις δικές τους δουλειές, τα δικά τους μαγαζιά. Να διατηρήσουν τα ράφια τους γεμάτα με το δικό τους εμπόρευμα.
Και το εμπόρευμα αυτό είναι το ρουσφέτι, οι διορισμοί, οι εξυπηρετήσεις, οι «κατόπιν ενεργειών» μας μεσολαβήσεις για επίλυση διαφορών. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που κατασκευάζεται ειδικά και σκόπιμα έτσι,
ώστε να δημιουργεί συνεχώς αυτήν την ανάγκη. Προκλητή ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών το λένε στην σύγχρονη οικονομία.
Οι παραγωγικοί άνθρωποι, που φοβούνται για τις δουλειές τους, καλούν λοιπόν τους πολιτικούς να εξορθολογίσουν το κράτος, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα. Χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αν αυτό γίνει, θα είναι οι πολιτικοί που θα μείνουν χωρίς δουλειά.
Είναι πράγματι παράδοξο να καλείς τον ανταγωνιστή σου να ανοίξει χώρο να περάσεις. Και όμως αυτό κάνουμε, από το ξεκίνημα της κρίσεως, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μάταιο. Ζητάμε από τους πολιτικούς να καταστραφούν, για να σωθούμε εμείς. Να κλείσουν τα μαγαζιά τους, για να κρατήσουμε εμείς ανοικτά τα δικά μας.
Και το κάνουμε ξεχνώντας κάτι πολύ ουσιώδες. Ότι τους έχουμε εκχωρήσει, χωρίς δυνατότητα ανακλήσεως, το προνόμιο να είναι αυτοί που θα ορίζουν τους κανόνες του ανταγωνισμού, χρησιμοποιώντας ακόμη και το υπερόπλο της νόμιμης βίας. Δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον βαθειά νοθευμένου ανταγωνισμού.
Το πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να υποχωρήσει, ότι και να γίνει. Μπορεί μόνο να πεθάνει από ασιτία. Δεν έχουμε άλλο όπλο εκτός από αυτό. Όσο πιο γρήγορα τό κατανοήσουμε τόσο περισσότερα θα μπορέσουμε να διασώσουμε.
http://filonoi.gr/2015/08/12/proklhth-zhthsis-proionton-kai-yphresion/

Δεν υπάρχουν σχόλια: