Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ : «ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΘΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ»


300620151634550231225

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια καταπληκτική δήλωση υπέρ της Ελλάδας και του Σύριζα που έκανε ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, της Τουρκίας, Selahattin Demirtaş, προκαλεί μεγάλη αίσθηση στην γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα ο Selahattin Demirtaş δήλωσε σε συνέντευξη τύπου σχολιάζοντας την ελληνική επικαιρότητα ότι στηρίζει τον Σύριζα και τον πρωθυπουργό του και το πιο εκπληκτικό, ότι προτίμα την Ελλάδα του Σύριζα από την σημερινή Τουρκία, «Türkiye ye düşman Yuna a dost», δηλαδή, « Προς Τουρκία εχθρός προς Ελλάδα φίλος»!!!
Ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος υπεραμύνθηκε της ενέργειας του Έλληνα πρωθυπουργού κ Τσίπρα να μην δεχτεί τα τελεσίγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να καλεί τον ελληνικό λαό να αποφασίσει με δημοψήφισμα για το δικό του μέλλον και για το μέλλον της χώρας του. Παράλληλα κατηγορεί τα ευρωπαϊκά όργανα, την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, ότι συμπεριφέρονται εκβιαστικά προς την Ελλάδα και ότι στρέφονται κατά της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας του ελληνικού λαού.
Το κόμμα του το HDP, όπως δήλωσε ο αρχηγός του Selahattin Demirtaş, στέκεται δίπλα στον Έλληνα πρωθυπουργό κ Τσίπρα, τον οποίο στηρίζει για την δημοκρατία, την ελευθερία και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, τα οποία προασπίζεται με κάθε μέσο.
Πραγματρικά ωραίο «μάθημα» συμπαράστασης προς τα εδώ θλιβερά τσιράκια της ομάδας Σόιμπλε, Γιούνκερ, Σουλτς, Μέρκελ, Ντέσεμπλουμ και… δεν συμαζεύεται, από ένα αρχηγό κόμματος στην άλλη πλευρά του Αιγαίου και μάλιστα στην σημερινή εκρηκτική συγκυρία στην γειτονική χώρα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

σχόλιο
Το συμφέρον τους κοιτάνε όλοι. Να το κοιτάξουμε κι εμείς. Και πάντα προσοχή στις διάφορες φιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: