Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ "Γνωστοί" για κλοπές και ναρκωτικά οι συλληφθένες για τη ληστεία στα Πετράλωνα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ήταν οι δύο από τους τρεις δράστες που συνελήφθησαν για τη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός που συνελήφθη στο σούπερ μάρκετ είναι 25 ετών, ενώ ο άλλος ληστής, ο οποίος συνελήφθη στον Ερυθρό Σταυρό είναι 27 χρόνων. 

Ο δεύτερος, απασχολούσε συνεχώς τις αρχές από το 2000 μέχρι σήμερα για κλοπές και υποθέσεις ναρκωτικών και μάλιστα, μόλις στις 17 Φεβρουαρίου, είχε συληφθεί κατηγορούμενος για κλοπές και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Λίγη ώρω μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί πρχώρησαν στη σύλληψή του. Ο άνδρας δήλωσε ελληνικό όνομα με τα αρχικά Α.Α. και ηλικία 27 ετών.

Το χρονικό της ληστείας στα Πετράλωνα

Ήταν επτά και τέταρτο το πρωί. Στο super market υπήρχαν μόνο υπάλληλοι. Οι δράστες εντόπισαν κοντά στο κατάστημα και έναν υπάλληλο του Δήμου και τον υποχρέωσαν να μπει και εκείνος στο super market για να μην ειδοποιήσει την αστυνομία.
Ωστόσο οι υπάλληλοι του καταστήματος κράτησαν την ψυχραιμία τους. Ένας από αυτούς σήμανε τον συναγερμό.
Δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε η σειρήνα ενός περιπολικού της άμεσης δράσης να πλησιάζει.
Οι δύο από τους ληστές τράπηκαν σε φυγή. Ο τρίτος ωστόσο έμεινε στο κατάστημα κρατώντας ομήρους τους εργαζόμενους και τον υπάλληλο του Δήμου.

Αμέσως οι άνδρες της Άμεσης Δράσης ζήτησαν ενισχύσεις και ολόκληρη η περιοχή ζώστηκε από τους αστυνομικούς.
Άγνωστο πως ο δράστης κατάφερε να διαφύγει από την πίσω πλευρά του καταστήματος και να βρει καταφύγιο σε ένα διπλανό ισόγειο σπίτι.
Οι αστυνομικοί φοβήθηκαν ότι υπάρχουν ένοικοι και πως ο δράστης ίσως κρατάει ομήρους.
Όταν διαπίστωσαν ότι ο δράστης είναι μόνος στον χώρο εισέβαλαν με τα όπλα προτεταμένα. Ο ληστής πυροβόλησε τρεις φορές χωρίς ωστόσο να βρει στόχο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν.
 Οι πληροφορίες του Newsit λένε πως πρόκειται για έναν Έλληνα δράστη που κατά την προσπάθειά του να διαφύγει τραυματίστηκε στο πόδι και τώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο δράστης μαζί με τους δύο συνεργούς του, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής, είναι μέλη σπείρας που έχει διαπράξει πολλές κλοπές σε super market χτυπώντας πάντα πρωινές ώρες.

Η Άμεση Δράση είχε τον τελευταίο καιρό στήσει ειδική επιχείρηση για τη σύλληψη των ληστών και έτσι το περιπολικό βρέθηκε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στον χώρο της ληστείας.

Ένα τέταρτο μετά τη σύλληψη του ενός από τους τρεις δράστες στα Πετράλωνα ένα τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ άλλαξε τα δεδομένα. Ένας άνδρας τηλεφώνησε στο 166 και ζήτησε βοήθεια, λέγοντας ότι έχει πέσει με τη μηχανή του και έχει σπάσει το πόδι του.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε από την περιοχή της Καλλιθέας τον άνδρα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
Εκεί οι γιατροί ζήτησαν να γίνει ακτινογραφία και αμέσως διαπίστωσαν ότι ο άνδρας έχει χτυπηθεί από σφαίρα.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία. Ο χρόνος και ο τόπος εντοπισμού του κίνησαν υποψίες για συμμετοχή του στη ληστεία των Πετραλώνων και έτσι οι αστυνομικοί ζήτησαν εξηγήσεις. 

Όπως αποδείχθηκε ο δράστης κατά τη διαφυγή του και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς δέχθηκε σφαίρα στο πόδι.

ΠΗΓΗ>newsit.gr
http://beteranizhta.blogspot.gr/2015/02/blog-post_451.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: