Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Π.Καμμένος: «Μπορούμε να στείλουμε στον κ. Σόιμπλε 1,5 εκατ. λάθρο αν η ΕΕ αρνηθεί στήριξη στην Ελλάδα»

kammenos-Vouli_0
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφερόμενος χθες στο μεταναστευτικό θέμα και στους τρόπους αντιμετώπισης του έστρεψε τα βέλη του προς τους Ευρωπαίους που δεν βοηθούν την Ελλάδα να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά και με αφορμή τις αντιδράσεις του Βερολίνου στην επίτευξη συμφωνίας πώς «αν θέλει ο κ. Σόιμπλε μπορούμε να του στείλουμε και 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες». Οι απόψεις του κ. Καμμένου για τους μετανάστες είναι γνωστές και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούν με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα μάλιστα θέμα για το οποίο πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει πει πώς δεν δέχεται να δοθεί ιθαγένεια στους δεύτερης γενιάς μετανάστες βάζοντας «κόκκινη γραμμή» για το κόμμα του.
Κληθείς όμως να σχολιάσει το περιστατικό στην Αμυγδαλέζα, τάχθηκε κατά των «φυλακών λαθρομεταναστών» και επισήμανε πώς το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του. Και αυτή είναι η σύλληψη των δουλεμπόρων. Μόνο έτσι υποστήριξε πώς μπορεί να υπάρξει σοβαρή αναχαίτιση των καραβιών λαθρομεταναστών που μπαίνουν στη χώρα μας καθημερινά και αποτελούν μια ωρολογιακή βόμβα.
«Κι αυτό, όχι γιατί κινδυνεύουμε από τις έγκυες γυναίκες και τα μικρά παιδιά, αλλά γιατί ανάμεσα στους μετανάστες κρύβονται τζιχαντιστές του ISIS που συνιστούν μέγιστη απειλή για τη χώρα», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κάλεσε την Ευρωπαική Ένωση να στηρίξει την Ελλάδα στην αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική με οικονομική και πολιτική ενίσχυση και πίεση προς την Τουρκία να δεχθεί την επαναπροώθηση τους.
«Μέχρι σήμερα όμως η Ευρωπαική Ένωση αρνείται να δει σοβαρά το θέμα που είναι και δικό της», σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε συνδέοντας το με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών για επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους «μπορούμε να στείλουμε το 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες στον κ. Σόιμπλε», είπε με νόημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Είναι αλήθεια πώς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κάποιες απόψεις περι νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών όσο και αν αυτό είναι δύσκολο να γίνει. Ίσως όμως, μόνο τότε, οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονταν σοβαρά το πρόβλημα και βοηθούσαν πραγματικά την Ελλάδα να δώσει επιτέλους λύσης στις ροές των μεταναστών που καταφθάνουν μέσω Τουρκία κυρίως και δια θαλάσσης.
Τις απόψεις περί να «πέσει» ο φράχτης στον Έβρο δεν θα τις σχολιάσουμε, ούτε βεβαίως τα να αφεθούν οι λαθρομετανάστες να τριγυρίζουν και πάλι στο κέντρο της Αθήνας. Όπως έχουμε εξ αρχής επισημάνει αυτό είναι το μελανό σημείο στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθ’ ότι κάτω από το «χαλί» των πολλών αποχρώσεων στην Ελλάδα κρύβονται πολλοί και σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας.
greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: