Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

«Εγκεφαλικά» μοίρασε και πάλι ο Ψινάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο


Ποιος είστε κύριε Ψινάκη, εσείς, που ..."τολμάτε" να σηκώσετε το χαλί και να αποκαλύψετε τη μπόχα και την δυσωδία που κρυβόταν από κάτω, επί 16 χρόνια;



Γράφει η Πόπη Σουφλή


Έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου Μαραθώνα, ο Ηλίας Ψινάκης, έφερε και επίσημα την δεύτερη βόμβα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ηςΦεβρουαρίου 2015, μοιράζοντας εγκεφαλικά στην προηγούμενη δημοτική αρχή.


Η πρώτη αφορούσε τα πλαστά πτυχία και τις προσλήψεις δημοτικών υπαλλήλων…

Η δεύτερη, το… νεκροταφείο… το αμαρτωλό κοιμητήριο, όπου γίνονταν σημεία και τέρατα, επί δημαρχίας Ιορδάνη Λουίζου στη Νέα Μάκρη.


Υπενθυμίζοντας την προεκλογική και μετεκλογική του δέσμευση να υπάρξει διαύγεια και κάθαρση, ο Ηλίας Ψινάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:


«Θέλω να σας ενημερώσω, ότι ο κ. Ρακιντζής και ειδικά οι Επιθεωρητές του, 
δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά και πάρα πολύ γρήγορα, για να μας δώσουν αυτό το πόρισμα και ν’ αρχίσουμε να βγάζουμε άκρη. Γιατί επιτέλους, σ΄ αυτόν τον Δήμο, πρέπει να μπει μια τάξη.

Δυστυχώς το πόρισμα, επιβεβαιώνει τις υποψίες μας και τις καταγγελίες που έχουν γίνει…

Συγκεκριμένα, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση, να σας ενημερώσω, ότι το πόρισμα εντοπίζει βαρύτατες ευθύνες Αιρετών και Δημοτικών υπαλλήλων.


Γι αυτό τον λόγο, ο κ. Ρακιντζής, διέταξε την παραπομπή του πορίσματος:

Α. Στην Εισαγγελία Αθηνών, για να ασκήσει ποινικές διώξεις σε όλους τους εμπλεκόμενους,

Β. Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για να ασκήσει διώξεις κατά των Αιρετών που εμπλέκονται και

Γ. Στον Δήμο, για να γίνει πειθαρχικός έλεγχος των Δημοτικών Υπαλλήλων που εμπλέκονται», τόνισε ο Ηλίας Ψινάκης και αρκούσε να δεις κάποια πρόσωπα της μείζονος αντιπολίτευσης, για να αντιληφθείς πως… τα πράγματα δυσκολεύουν για κάποιους απ’ αυτούς, που άσκησαν διοίκηση στα χρόνια της μεγάλης… «δόξας» του προηγούμενου «άρχοντα»…


Αλλά κι αυτός ο νυν Δήμαρχος… λίγο έλεος δεν έχει για τους πολιτικούς του αντιπάλους…

Πως τα πετάει τα εγκεφαλικά, ο άνθρωπος, δεξιά κι αριστερά;

Δεν τους λυπάται τους δύστυχους;


Ξέρετε τι είναι, κύριε Ψινάκη, να νομίζετε πως μπορείτε να κυβερνάτε σαν … αυτοκράτορας… σαν… Πάπας.. να νομίζετε πως μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, και να έρχεται ένας Ψινάκης και να σου βγάζει τα .. άπλυτα, τα βρώμικα, τα λεριασμένα, στη φόρα;


Ποιος είστε κύριε Ψινάκη, εσείς, που..  "τολμάτε" να σηκώσετε το χαλί και να αποκαλύψετε τη μπόχα και την δυσωδία που κρυβόταν από κάτω, επί 16 χρόνια;


Ποιος είστε εσείς, που..  "τολμάτε" να επιβεβαιώνετε αυτά που όλα αυτά τα χρόνια, αποκάλυπτε η εφημερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αλλά κανείς δεν τόλμησε να τα βάλει με τον… αυτοκράτορα; 

Αλλά και όσοι τόλμησαν να το κάνουν, αντιμετώπισαν μια «περίεργη Δικαιοσύνη», που ενώ στα Πρωτοβάθμια Δικαστήρια καταδικαζόταν ο πρώην «μονάρχης», στα Δευτεροβάθμια Δικαστήρια… όλο και κάτι γινόταν, αναβολές επί αναβολών στις δίκες, (μήπως για να… πετύχει το «μελιτζανάκι»… και ο νοών νοείτω…)  και έφευγε με ένα διαβολικό χαμόγελο για την…. Αθωότητά του…!!!!!!!!!!!!!!!!!


«Ανελέητα», ο Ηλίας Ψινάκης, συνέχισε να μοιράζει εγκεφαλικά στην μείζονα αντιπολίτευση, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


«Αν σε όλα αυτά, προσθέσετε και τα πορίσματα που ετοιμάζονται από

1.       την Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ράϊκου,

2.       το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και

3.       από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τον κ. Σφακιανάκη, καταλαβαίνετε, ότι ο Δήμος, βρίσκεται στο μικροσκόπιο σχεδόν όλων των Ελεγκτικών Μηχανισμών της χώρας.


Η θετική πλευρά είναι, ότι αυτό, θα μας βοηθήσει να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας.


Υπάρχει όμως και μια πολύ αρνητική παράμετρος, που μας κάνει να ντρεπόμαστε, γιατί για τα επόμενα 2-3 χρόνια, αρκετοί Αιρετοί και λιγότεροι Δημοτικοί υπάλληλοι, θα παρελάσουν από τις αίθουσες των δικαστηρίων, πράγμα που είναι πολύ κακό, για την εικόνα για την εικόνα του Δήμου», τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης…


Μια διόρθωση στο σημείο αυτό,  και μια επισήμανση, για τον Δήμαρχο: «Η αρνητική παράμετρος, κύριε Δήμαρχε θα είναι, αν παρ’ όλο που θα υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία ενοχής, «κάποιοι» είτε αθωωθούν, είτε θα «πέσουν στα μαλακά».


Έχουν δει τόσα πράγματα τα μάτια μου, με την …. «αδέκαστη δικαιοσύνη», τόσα ατράνταχτα στοιχεία, σε δίκη με κατηγορούμενο τον τέως δήμαρχο, που ενώ θα έπρεπε  να καταδικαστεί, να αθωώνεται, που αν δεν δω μια αντίστοιχη περίπτωση σαν του Παπαγεωργόπουλου στην Θεσσαλονίκη, να μπαίνει στην στενή… δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη.

ΜΑ ΚΑΜΙΑ, σου λέω…



Κλείνοντας  ως προς το θέμα των σκανδάλων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, έκανε μια ακόμα ανακοίνωση.



«Δυστυχώς, κλείνοντας, έχω και πάλι δυσάρεστα να σας ενημερώσω, που ευτυχώς για τον δήμο μας, δεν πήρε μεγάλη δημοσιότητα.


Συγκεκριμένα, με πρόσφατη απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καταδικάστηκε ο πρώην Δήμαρχος κ. Λοΐζος και ακόμα 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι, συγκεκριμένα οι κ.κ. Γεωργατζής, Σπανός και Τζιβελέκης, σε 7μηνη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ ο καθένας, για παρανομίες, σε σχέση με την εκτέλεση των καθηκόντων τους..


Το δυσάρεστο είναι, ότι έχουμε πολλές καταγγελίες για αντίστοιχα θέματα, που είμαστε υποχρεωμένο να ερευνήσουμε.

Είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε, για να επανέλθει η τάξη και να μπορούμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή για τον Δήμο μας».


Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημανθούν δυο στοιχεία:

1.       Αφενός μεν η πρωτόδικη απόφαση, στην ουσία δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, αν μια υπόθεση δεν τελεσιδικήσει και δεν γνωρίζω προσωπικά, αν μια δικαστική απόφαση εντέλλεται κάποιος να την ανακοινώσει πριν τελεσιδικήσει, ή στην περίπτωση της ενημέρωσης του κοινού, προηγείται το δημόσιο συμφέρον και η ενημέρωση, του κώδικα πολιτικής δικονομίας, και


2.       Πλην του Λουίζου, οι υπόλοιποι καταδικασθέντες πρωτοδίκως, δεν είναι αιρετοί, αλλά δημοτικοί υπάλληλοι.


Είναι δεδομένο, ότι για τα επόμενα χρόνια, ο δήμος Μαραθώνα, θα ταλανίζεται από δικαστήρια και αποκαλύψεις σκανδάλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών..


Το ερώτημα που τίθεται είναι: 
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, Ή ΟΠΩΣ ΕΙΘΙΣΘΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΩΝ… «ΜΕΓΑΛΩΝ ΨΑΡΙΩΝ»;




Υ.Γ. Πριν κλείσω αυτό το ρεπορτάζ, θα ήθελα και δημόσια να ενημερώσω τον Δήμαρχο, πως τελείωσε η εξάμηνη περίοδος χάριτος που είχα δώσει σ’ αυτόν και την Δημοτική του αρχή, με δεδομένο τον διαλυμένο Δήμο που παρέλαβαν.


Δημόσια τον καλώ να χρησιμοποιήσει τα ατράνταχτα στοιχεία που διαθέτω για σκάνδαλα μεγατόνων και να διαθέσει έναν συνεργάτη του, ώστε να φωτοτυπήσει το πολύτιμο υλικό εκάστου σκανδάλου και μαζί με τις εφημερίδες μου, να τα στείλει στον Εισαγγελέα.


Δεν προτίθεμαι να ξοδέψω ούτε ένα σεντ, για το τεράστιο υλικό που υπάρχει στο αρχείο μου (τα πρωτότυπα είναι ασφαλισμένα και εξασφαλισμένα, από… κακόβολες ενέργειες).


Η Δημοτική Αρχή, κατά την προσωπική μου άποψη, και βάσει των προεκλογικών και μετεκλογικών της δεσμεύσεων, θα πρεπει να εκμεταλλευθει και να χρησιμοποιήσει αυτό το πολύτιμο υλικό, αφενός μεν γιατί έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει δημόσια ότι έχουν εξαφανιστεί έγγραφα από πολλές υποθέσεις στο Δήμο και αφετέρου γιατί επίσης δημόσια έχει δηλώσει ότι θέλει την διαφάνεια και την τιμωρία των ενόχων.
http://attikanea.blogspot.gr/2015/02/blog-post_193.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: