Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

εικόνες και πραγματικότητες

εικονομάχοι2
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας αναφέρεται γενικότερα στους αγώνες της Εκκλησίας εναντίον των αιρέσεων, αλλά πιο συγκεκριμένα στη νίκη της εναντίον της εικονομαχίας. Που σημαίνει ότι οι εικονομάχοι ήθελαν να καταργήσουν τις εικόνες και οι ορθόδοξοι αγωνίστηκαν για τη διατήρησή τους. Όμως….
Την ίδια εποχή πολλές ζωντανές εικόνες του Θεού-οι «ελάχιστοι» αδελφοί του Χριστού- δεινοπαθούσαν απ’ την καταπίεση και την καταλήστευση των εξίσου ή δυσεβών «εικονομάχων» της κρατικής και της οικονομικής ολιγαρχίας. Κι όμως γι’ αυτούς η Εκκλησία δεν επέδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον…
Πραγματικότητα, η οποία, δυστυχώς, επαναλαμβάνονται και στις μέρες μας. Αφού και σήμερα κάποιοι μαφιόζοι του σιωνισμού και του ναζισμού ζητούν να αφαιρεθούν οι εικόνες και οι σταυροί απ’ τα σχολεία, τα δικαστήρια, κλπ. Και επικαλούνται, υποκριτικότατα, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τη στιγμή που αυτοί οι ίδιοι ποδοπατούν κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των ζωντανών εικόνων του Θεού, προκαλώντας πολέμους και σκηνοθετώντας χρεοκοπίες σε βάρος των κρατών και των λαών. Με σκοπό και αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τους…
Πάνω σ’ αυτή τη βάση κινείται και το σχετικό με την Κυριακή της Ορθοδοξίας κήρυγμα του οποίου η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι:
Και όπως πάντα σας διαβιβάζω την ηλεκτρονική διεύθυνση του συνόλου των «απαγορευμένων» απ’ τον Σ/το Μητροπολίτη Αιτ/νίας κηρυγμάτων:
Ευχαριστώ για την ακρόαση
παπα-Ηλίας
e mail: yfantis.lias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: