Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΕ δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει «μπαμπούλας» για τους ορθόδοξους λαούς

rosos-servos-patriarxis
Από ότι φαίνεται οι Σέρβοι διαπίστωσαν στις επαφές τους με το Βερολίνο , αυτό που έχουν διαπιστώσει οι δικοί μας πολιτικοί εδώ και τέσσερα χρόνια. Ποιο είναι αυτό, μα φυσικά η «αγέρωχη» γερμανική αδιαλλαξία, ένας ιδιότυπος «ρεβανσισμός» , και γενικά μια συμπεριφορά «προύχοντα» προς τον «Κολίγο», όπως αναφέραμε και σε χθεσινό άρθρο στο Pentapostagma.gr .
Αν και για λόγους πολιτικής αβρότητας η σερβική ελίτ δεν ανακοινώνει ευθέως την έντονη δυσαρέσκεια της , μέσω δηλώσεων της όμως, εμμέσως κατηγορεί την Γερμανία ,για την ηγεμονία της στην ΕΕ . Στο στόχαστρο της ΕΕ και του Βερολίνου έχουν μπει όλοι οι ορθόδοξοι λαοί, το γιατί θα το κατανοήσουμε πολύ αργότερα.
Συγκεκριμένα o πρωθυπουργός της Σερβίας, Aleksandar Vučić, τόνισε σήμερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας, Juri Leanka ότι ,«η ΕΕ δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει «μπαμπούλας» για τους ορθόδοξους λαούς», αναφέρει η σερβική εφημερίδα srbin.info.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο αξιωματούχων και την περαιτέρω προώθηση της διμερούς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, οι δύο πρωθυπουργοί προέβηκαν στην ανταλλαγή απόψεων με θέμα τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που αφορά και τις δύο χώρες.
Επιπλέον, ο Vučić ενημέρωσε τον Leanka και για τα μέτρα λιτότητας στην οικονομία, τα οποία εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Σερβίας, σε συνεργασία με παράγοντες της ΕΕ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων διεθνών χρηματοπιστωτικών θεσμών, με σκοπό να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες της Σερβίας.
Αν και δηλαδή η σερβική οικονομία βρίσκεται σε εξαθλίωση , και παρόλα αυτά τηρεί όσο δύναται τα μέτρα λιτότητας, έρχεται η ΕΕ με ύφος «μπαμπούλα», μέσω αγενέστατων υπαλληλίσκων, να πουλά «αγριάδες» στην εκάστοτε κυβέρνηση, που στην προκειμένη περίπτωση αφορά χώρα που δεν έχει εισέλθει καν στην ΕΕ.
Τα «ψωμιά» της ΕΕ, είναι λιγοστά και σύντομα θα διαλυθεί, διότι θα εμφανισθεί ια νέα ένωση, με την ονομασία «Μεσογειακή ένωση», σύμφωνα με τους νέους σχεδιασμούς της παγκοσμίου ελίτ.
http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: