Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΩΠΟΙ

ΣΙΩΠΗ
Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ασύρματοι και κινητά , όταν παρουσιαζόταν ένα απρόοπτο κακό, οι σκοποί ειδοποιούσαν τους ανθρώπους του τόπου τους με τις φρυκτωρίες, τις οποίες άναβαν πάνω στις κορυφές των βουνών, ή χτυπούσαν τις καμπάνες των Εκκλησιών και αμέσως όλοι ειδοποιούνταν.
Σε θέση ιερού σκοπού βρίσκονται και οι κληρικοί της Εκκλησίας μας (Πραξ.κ΄,28)και ιδιαιτέρως οι Επί-σκοποί διότι εννοείται ότι βρίσκονται επί του σκοπού και επί τις επάλξεις για να χτυπούν τις καμπάνες του κινδύνου όποτε απειλείται ο λαός και το ποίμνιό τους.
Όμως με τον καιρό το κάπα(Κ) δεν έτρωγε όλο το φαϊ του ,αδυνάτισε και έγινε (ι) και το διπλανό ό-μικρον (Ο)που το έκλεβε και του έτρωγε όλο το φαγητό πάχυνε και έγινε ω-μέγα(Ω) και έτσι λέξη ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ μεταμορφώθηκε σε ΕΠΙ-ΣΙΩΠΟΣ
Δηλαδή εκείνος που βρίσκεται επί της σιωπής, έχει βουλώσει αεροστεγώς το στόμα του και μαζί του φιμώνει και το ποίμνιό του ,που το θέλει άβουλο και ναρκωμένο τρώγοντας σανό ολημερίς προς δόξαν της Ορθοδοξίας.
Καταλαβαίνουμε πως όλα τη σήμερον ημέρα και λόγω κρίσεως, τα αγοράζεις με δόσεις και γραμμάτια ,ακόμη και για μία καφετιέρα ,πόσο μάλλον με το να γίνεις Μητροπολίτης φαντάσου τι (!) γραμμάτια και ισόβιες δόσεις χρωστάς στο σύστημα και στην αυλή που σε έκανε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους συνυποψηφίους !
Και σε μία ταλαιπωρημένη Ελλάδα που 40 χρόνια ταϊζουν τους πολίτες της με ό,τι πιο άρρωστο από το συσσίτιο της τηλεόρασης και με όλους τους κινδύνους και τους λύκους που απειλούν και καταξεσχίζουν τον Ορθόδοξο λαό το να σιωπάς ως ποιμένας του ποιμνίου σου είναι το πιο χειρότερο και ανήθικο υπάρχει κερδίζοντας έτσι και ένα βραβείο στις μελανές σελίδες που θα γράψει ο μελλοντικός ιστορικός
Το τραγικόν όμως και ειρωνικόν της ιστορίας είναι βλέποντας τα θλιβερά γεγονότα της αλώσεως της Κων/λεως , της Μικρασιατικής καταστροφής ,του Μαρξισμού στην πρωην Ε.Σ.Σ.Δ. κ.α. ,τους πρώτους πάντα που έσφαζαν,καρατομούσαν και τραβούσαν στην κρεμάλα ήταν οι Επίσκοποι.
Ο Λύκος άλλωστε είναι έξυπνος , μόλις μπεί δόλια στο μαντρί , τον πρώτο που τρώει είναι τον βοσκό, κατά το πώς το λέει ο Κύριός μας :
«πατάξω τον ποιμένα και διασκορπισθήσονται τα πρόβατα»(Ματθ.κστ΄,31)
Αφού όμως δεν μιλάνε οι Ποιμένες , πολύ σύντομα θα μιλήσουν ακόμη και οι πέτρες .
«ο γαρ καιρός εγγύς»
ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ !
Ο Κύριός μας πάλι θα αναδείξει από την Αγία Ορθόδοξο Του Εκκλησία του νέους Κοσμάδες Αιτωλούς , Μάρκους Ευγενικούς και Παπουλάκους…
-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ,
ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΣ -

Δεν υπάρχουν σχόλια: