Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Το ανακριβές πόθεν έσχες μένει ατιμώρητο αν «Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ» το επιτρέπει

https://alithinapsemata.files.wordpress.com/2010/11/koroido.jpg?w=249&h=225Από την Σοφία

Έλεγχοι για «Ανακρίβειες» στο πόθεν έσχες συνταξιούχων, φυσικά,  πολιτικών έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας, ως  βορά στο διψασμένο έστω και για ψιχία  δικαιοσύνης  φοροσταυρωμένο, πλην πρετεντερόπληκτο λαό. Ελέγχεται ο Χυτήρης, ελέγχεται ο Τσιπλάκος! Όλα τα φώτα πάνω τους… κι ενδεχομένως να υπογράφεται άλλο μνημόνιο στο ημίφως ή να κανονίζεται το πρόσωπο του ΠτΔ ή ό,τι άλλο, την ώρα που όλοι κοιτάνε εκεί που βαράνε τα νταούλια.  

Κι οι αφελείς θα χαρούν ότι κάποιος «θα πληρώσει»…. Ο μόνος που σίγουρα θα πληρώνει είμαστε εμείς και κανένας άλλος, εκτός και αν ξεκαθαρίζονται λογαριασμοί.  

Ας  πάμε λίγο πίσω στον χρόνο, ας πάμε  στο μνημονιακό έτος 2011… Τότε που φτιάχτηκε ο νόμος Ν.3932/2011.

Ο νόμος αυτός  ξανατροποποίησε έναν παλαιότερο νόμο, τον Ν. 3213/2003 προσθέτοντας μια μικρούλα παράγραφο στο άρθρο 6 που αφορούσε την ψευδή ή ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, η οποία μπορεί να μην τιμωρηθεί  αν το δικαστήριο ή το δικαστικό συμβούλιο κρίνει ότι «Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ» το επιτρέπει.

Καταλάβατε; Πρώτα θα γίνει το μπραφ! Θα ακουστούν τα ονόματα θα γίνει ψηφοθηρική εκμετάλλευση του θέματος, θα αναστραφεί το κλίμα για τους δικαστές, ποιος θα θυμάται ότι ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ και ότι  ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ την ώρα που η μαφία του μνημονίου διαλύει την χώρα, και  μετά… όταν ο καιρός περάσει και το θέμα φύγει απ’ τα φώτα, το δικαστήριο θα κρίνει, όπως στην περίπτωση του Καλούση,  ότι «Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ» υπό τις οποίες έγιναν οι «ανακρίβειες»  επιτρέπει να τις παραδούν και δεν χρειάζεται να τιμωρηθεί κανείς.

Η «Εκτίμηση των περιστάσεων» κάθε είδους δραστηριότητος  υπήρξε πάντα εξόχως γενναιόδωρη όταν επρόκειτο για πολιτικούς του συστήματος! Η αυστηρότητα εξαντλείται όταν έχουμε έναν πολύτεκνο με 4 παιδιά, έναν παραπληγικό με οξυγόνο, έναν μισθωτό ή άνεργο  ή καμιά 80χρονη με άνοια που περιφέρεται στους δρόμους την νύχτα και  την πάνε στο τμήμα, όπου το πρώτο πράγμα που αναγκάζουν την αστυνομία να κάνει είναι να ελέγξουν αν χρωστάει στην εφορία.

Αυτά συμβαίνουν, βέβαια, εδώ που η «δημοκρατία είναι δυνατή». Εκεί, πάλι, που η δημοκρατία δεν είναι και τόσο δυνατή, το ΔΝΤ δεν βάζει πόδι με τίποτα και  παραιτούνται   υπουργοί αν αποκαλυφθεί ότι έγιναν αποδέκτες δώρου μιας φιάλης κρασιού.

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: