Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Aυτοκόλλητο που επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ


Ένα νέο, αυτοκόλλητο που επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ βγαίνει στην ελληνική αγορά. Το νέο, βελτιωμένο αυτοκόλλητο, καθυστερεί μέχρι και έξι μήνες την εξέλιξη της νόσου.
Το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο, είναι πιο αποτελεσματικό από το προηγούμενο, λόγω της μεγαλύτερης δοσολογίας ριβαστιγμίνης (13,3 mg έναντι 9,5 mg) που περιέχει.

Για τις θετικές αυτές εξελίξεις, μίλησε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ Μάγδα Τσολάκη, ενώ εξήγησε πως με τη χορήγησή του στους ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, μειώνεται η δόση των αντιψυχωσικών φαρμάκων που λαμβάνουν, διατηρούνται σε πολύ καλή νοητική και λειτουργική κατάσταση ενώ η χρήση του αυτοκόλλητου δεν παρουσιάζει ανεπιθύμητες ενέργειες.

Μεγάλο πλεονέντημα του νέου, βελτιωμένου αυτοκόλλητου, είναι πως μπορεί να χορηγηθεί ταυτόχρονα με άλλα φάρμακα, χωρίς κίνδυνο αλληλεπιδράσεων, ενώ παρέχει και οπτική υπενθύμιση, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος υπερδοσολόγησης από λάθος.

Είναι επίσης, πολύ πιο αποτελεσματικό στη θεραπεία της νόσου σε σχέση με τα άλλα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα, τόσο σχετικά με τη συνέπεια του ασθενή ως προς τη λήψη τους όσο και ως προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενή, γιατί τον κάνει περισσότερο αυτόνομο γιατί μπορεί να αυτοεξυπηρετείται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με παγκόσμιες στατιστικές μελέτες για το Αλτσχάιμερ, στην Ελλάδα υπολογίζεται πως υπάρχουν 200.000 ασθενείς. Οι περισσότεροι φροντίζονται και παραμένουν με τις οικογένειές τους.


www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: