Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα στριμώχνουν ξανά τον Καμίνη με επιστολή τους



agios-panteleimon
Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η 25η Μαρτίου είναι μεγάλη θρησκευτική και εθνική εορτή για τους Έλληνες.
Η καθιέρωση της εορτής (1838) οφείλεται στον Δήμαρχο της Αθήνας και Έλληνα αγωνιστή του 1821, Δημήτριο Καλλιφρονά (1805-1879).
Διαπιστώσαμε, όχι πλέον με έκπληξη, ότι στην ιστοσελίδα του δήμου δεν υπήρχε ούτε μια αναφορά-εκδήλωση ή αφιέρωμα στην εθνική μας επέτειο, ενώ άλλοι  ξένοι (όπως η Πρωθυπουργός της μακρινής Αυστραλίας), μάς στέλνoυν τις ευχές τους για τον εορτασμό της εθνικής μας εορτής την οποία εσείς παρακάμψατε.
Αντιθέτως, υπάρχει ένα ακόμα ψήφισμα «κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας». Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα του ψηφίσματος της 21-3-2013:
«Με όλες μας τις δυνάμεις και με συνεχείς πρωτοβουλίες επιδιώκουμε η Αθήνα να αναδειχθεί σε πόλη ανεκτικότητας στη θρησκευτική λατρεία, το χρώμα και την άποψη, καθώς και σε χώρο ειρηνικής συνύπαρξης, έμπνευσης, δημιουργίας και ανάπτυξης».
Δυστυχώς όμως δεν αρκεί ένα ακόμα ψήφισμά σας για να μας πείσετε για τον αντιρατσισμό σας, αφού οι πράξεις σας δεν συνάδουν με τα ψηφίσματά σας.
Ερωτάσθε λοιπόν:
1.      Γιατί δεν θέλετε για γείτονά σας τον αλλοδαπό Ασιάτη ή Αφρικανό;
2.      Γιατί δεν  θέλετε να μυρίζετε το πρωί αμμωνία όπως εμείς, αντί για πεύκο και καθαρό αέρα;
3.      Γιατί δεν θέλετε τα παιδιά σας να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά όλων
αυτών των ανθρώπων όπως και τα δικά μας παιδιά;
4.      Γιατί δεν θέλετε στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου κατοικείτε να υπάρχουν
δεκάδες φιάλες υγραερίου, οι οποίες πωλούνται από το (άνευ αδείας)  Μίνι Μάρκετ
του αλλοδαπού γείτονα σας, όπως στις δικές μας;
5.      Γιατί δεν θέλετε να βλέπετε από το μπαλκόνι σας να σφάζονται διάφορες φυλές
μεταξύ τους, όπως εμείς;
6.      Γιατί δεν θέλετε να αγωνιάτε για την ασφάλεια των δικών σας ανθρώπων, όπως εμείς;
7.      Γιατί δεν θέλετε να γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στη γειτονιά σας, όπως στις δικές μας;
8.      Γιατί δεν θέλετε απλωμένα σεντόνια με λαθραία προϊόντα στα πεζοδρόμιά σας, όπως στα δικά μας;
9.      Γιατί δεν θέλετε το έγκλημα: ληστείες, βία, ναρκωτικά, παρεμπόριο να είναι η καθημερινότητά σας, όπως η δική μας;
10.  Θεωρείτε άραγε ρατσιστικές τις καθημερινές βίαιες επιθέσεις αλλοδαπών εναντίον ανήμπορων ηλικιωμένων Ελλήνων και όχι μόνον, ή αυτές οι επιθέσεις δεν εμπίπτουν στη δική σας ερμηνεία περί ρατσισμού;
11.  Τέλος, γιατί δεν θέλετε ένα τζαμί στη γειτονιά σας, αλλά μέσα στην Αθήνα και κάτω από την Ακρόπολη, αφού οικόπεδα υπάρχουν παντού;

Ναι βέβαια, η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!
Για να πεισθούμε ότι τα ψηφίσματά σας «κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» δεν είναι υποκριτικά, μετακομίστε από το προάστιο όπου κατοικείτε στον Δήμο της Αθήνας όπου και εκλεγήκατε. Κατά προτίμηση στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα.

Μετά τιμής

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ε.ΠΟΙ.ΖΩ 
Σχόλιο
Αυτά έπρεπε να τα είχαμε προβλέψει όταν κάποιοι έλεγαν να μην πάνε οι Αθηναίοι να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές. Είδατε γιατί δεν ήθελαν να ψηφίσουμε; Για να βγουν οι ρατσιστές και να μας κάνουν μαθήματα αντιρατσισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: