Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΦΤΟΥΜΕ


Όνειρο μετά τις 10 το πρωΐ η Αθήνα. Άνετοι οι δρόμοι, βόλτα στην Βουλιαγμένης και μετά Κολυμβητήριο, ναός Αγίας Φωτεινής, Σύνταγμα, ένας σύντομος χαιρετισμός στους φίλους ευζώνους, και κάθοδος Πανεπιστημίου.

Σχεδόν άδειοι οι δρόμοι από οχήματα. Ήταν βλέπετε και η προαποφασισμένη πορεία διαμαρτυρία για μισθούς και τα λοιπά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα – όχι βέβαια για τα εθνικά – δηλαδή για το σπίτι μας - ούτε για τα Εκκλησιαστικά – δηλαδή για την ψυχή μας. Γι αυτά δεν μιλά ΚΑΝΕΙΣ.
Μόλις φτάσαμε Σανταρόζα, αναγκαστικά στροφή προς Σταδίου για να βγούμε Σωκράτους. Ήδη είχαν μαζευτεί κάποιοι νεαροί στην Ομόνοια και η τροχαία είχε κλείσει τον δρόμο.

Εκεί, Σταδίου, να γίνονται οι προετοιμασίες της φιέστας. Μαζωγμένοι οι συνδικαλιστές κρατούσαν τα πανό – κλειστά, αφού δεν είχε έρθει η ώρα για το "φεστιβάλ".

Και κάθομαι εγώ το ανεγκέφαλο να σκεφτώ. Και σκέφτομαι – ναι, κάπου κάπου το κάνω κι αυτό.
Καλά, αυτοί δεν είναι συνδικαλιστές; Δεν είναι ΟΛΟΙ τους Κομματικά στελέχη; Αυτοί δεν τρώγανε τα ψίχουλα από το μεγάλο φαγοπότι των δανείων, που τρώγανε οι μεγάλοι πολιτικάντηδες και οι διάφοροι «εργολάβοι»;
Αυτοί δεν συναποφάσισαν για την πορεία της χώρας; Και όταν λέμε πορεία εννοούμε όχι μόνο την Οικονομική αλλά και την Εθνική. Μαζί δεν τα κανόνιζαν με την εξουσία; Μαζί δεν τα ΦΑΓΑΝΕ; Τώρα; Γιατί σκούζουν σαν ανύπαντρες γεροντοκόρες που είδαν από μακριά … «φώς»;

Καλές οι πορείες, για να ξεμουδιάζουν οι βολεμένοι από τα καφενέ.

Αλλά δεν μασάμε. Μαζί με τα αφεντικά σας διαλύσατε την χώρα, και για να ρίξετε στάχτη στα μάτια, να μαζώξετε τα πρόβατα μην λακίσουν από το μαντρί, κάνετε ότι διαμαρτύρεστε και ρίχνετε κροκοδείλια δάκρυα.

Δεν πιάνει πιά το κόλπο. Ο λαός σας μυρίστηκε. Γι αυτό πάλι, οι ίδιοι και οι ίδιοι – κομματικά στελέχη, πωρωμένοι κομματικοί και βλάκες θα κάνουν το σουλάτσο τους και θα παίξουν τους γιαλαντζί αντάρτες με τα ΜΑΤ.

Άντε. Πάρτε καμιά καλή πόζα να σας δείξει κι η τουβου.

Και σείς που διαμαρτυρηθήκατε για την οικονομική κατάσταση, εσείς οι ανένταχτοι, τόσα χρόνια που ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ που ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, γιατί ΤΟΤΕ δεν φωνάζατε;    Μα τί χαζές ερωτήσεις κάνω. Γιατί ΤΟΤΕ είχατε ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: