Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Όλα τα καταδικάζουν πλην του ανθελληνισμού και του αντιχριστιανισμού.

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος καταδικάζει τις δηλώσεις του Πειραιώς Σεραφείμ




Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός είναι καταδικαστέος απ’ όπου και αν προέρχεται δήλωσε αργά το απόγευμα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, στην σκιά των δηλώσεων του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατέστησε σαφές ότι αυτές οι αντιλήψεις δεν εκφράζουν την αυτοσυνειδησία της Ορθόδοξης  Εκκλησίας.

«Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός, από όπου και από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, δεν μπορούν να εκφράζουν την πίστη και την αυτοσυνειδησία της Εκκλησίας. Ιδιαίτερα τούτες τις ημέρες, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί δεν λησμονούμε ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός γεννήθηκε Εβραίος, ενώ κανείς δεν δικαιούται να προσβάλλει τη μνήμη των 6.000.000 αθώων θυμάτων του ολοκαυτώματος. Από τη φάτνη του Θεανθρώπου που ταπεινά γεννάται στην Βηθλεέμ ανατέλλει ελπίδα και φως και όχι φόβος και συνωμοσιολογίες εναντίον του οποιουδήποτε» σημείωσε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος κληθείς να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

«Η διαχρονική συνείδηση της Εκκλησίας εκφράζεται από το παράδειγμα μεγάλων ιεραρχών, όπως του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού, του Ζακύνθου Χρυσοστόμου και του αειμνήστου προκατόχου μας Ιωακείμ, που ο καθένας με τον τρόπο του, και από γνήσια χριστιανικά αισθήματα παρακινούμενος, συνέβαλε στη σωτηρία χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων. Αυτή είναι η παράδοση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αυτήν ακολουθούμε» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του κ.Σεραφείμ έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσαν ήδη την καταδίκη της Κυβέρνησης.
πηγή

Σχόλιο
Από την ανάρτηση της ομιλίας του Επισκόπου Πειραιώς πουθενά δεν φαίνεται αντισημιτισμός ή άλλος ρατσισμός. 

Για τον λόγο αυτόν, ρωτώ τον  Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο: Πού είδατε τον αντισημιτισμό και το ρατσισμό στους λόγους του Μητροπολίτη Σεραφείμ; Πουθενά, φυσικά, πλήν της ... ανακοινώσεως των εν ελλάδι  ισραηλιτών. 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς καταδίκασε τον ΣΙΩΝΙΣΜΟ. Εσείς Σεβασμιότατε κ. Ιγνάτιε, υποστηρίζεται τον Σιωνισμό; 

Καταδικάζετε - με την ίδια θέρμη που καταδικάζετε τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό - τον ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και τον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ;

Ρωτώ διότι ένας άγιος των ημερών μας δήλωσε ότι οι οκτώ στους δέκα κληρικούς είναι ... ΑΘΕΟΙ. Νά ξέρουμε τί μας γίνεται, δηλαδή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: