Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

FirEUrisk – Ημερίδα: Oλιστική στρατηγική διαχείρισης κινδύνoυ πυρκαγιών στην E.E.

 

 on 08/06/2024

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου και το Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), διοργανώνουν υβριδική, δίγλωσση ημερίδα με τίτλο “Ανάπτυξη μιας ολιστικής στρατηγικής διαχείρισης κινδύνων για τις πυρκαγιές στην Ευρώπη“. Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου FirEUrisk και θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου 2024 στο ξενοδοχείο “Αύρα” στη Ραφήνα.

Σκοπός της ημερίδας, την οποία θα προλογίσει ο Γενικός Διευθυντής Δασών του ΥΠΕΝ Ευάγγελος Γκουντούφας,  είναι να παρουσιαστούν σε ενδιαφερόμενους φορείς και οργανισμούς αποτελέσματα του έργου που αφορούν θέματα διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών και σχετικά χαρτογραφικά προϊόντα και εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Τα προϊόντα θα αξιολογηθούν από τους συμμετέχοντες στην ημερίδα και μετά τη λήξη του έργου θα διατεθούν στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Στη διάρκεια της ημερίδας  πραγματοποιηθεί επίσης ανοικτό εργαστήριο για θέματα επικοινωνίας κινδύνου και επιπτώσεων δασικών πυρκαγιών με συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων τοπικών φορέων και οργανισμών από Δήμους της ευρύτερης περιοχής.

  • Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση είναι προσβάσιμες εδώ!
  • Την εκδήλωση μπορεί να παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται και με απομακρυσμένη σύνδεση κάνοντας εγγραφή στον σύνδεσμο: Φόρμα εγγραφής
  • Για την απομακρυσμένη συμμετοχή μπορείτε να συνδεθείτε στις 9.00’ στις 12/6 από τον σύνδεσμο: Online παρακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: