Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Μ. Καρυστιανού σε Κ. Μητσοτάκη: Σας έστειλα επιστολή και ούτε μια απάντηση δεν πήρα- Να παρουσιαστεί

 

Μ. Καρυστιανού σε Κ. Μητσοτάκη: Σας έστειλα επιστολή και ούτε μια απάντηση δεν πήρα- Να παρουσιαστεί© Παρέχεται από: capital.gr

Με ένα θερμό χειροκρότημα άρχισε την ομιλία της για την τραγωδία στα Τέμπη η Μαρία Καρυστιανού, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η συνέντευξη τύπου διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, με βασικό θέμα το αίτημα για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας μετά τις υπογραφές 1,5 εκατομμυρίων πολιτών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, που έχασε την κόρη της στο μοιραίο τρένο, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή, αφήνοντας αιχμές εναντίον του για την απόφασή του να μη της απαντήσει στην επιστολή που του είχε στείλει.

"Κύριε Μητσοτάκη, το όνομά σας αναφέρθηκε σε μία ποινικά κολάσιμη πράξη για την οποία εσείς πρώτος θα έπρεπε να σπεύσετε να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας. Όχι εκ του ασφαλούς, εντός της Βουλής και σε οικείο δημοσιογραφικό περιβάλλον, αλλά να παρουσιαστείτε οικειοθελώς μπροστά στον δικαστή και να αποδείξετε τα όσα ισχυρίζεστε" ανέφερε μεταξύ άλλων.

"Αντιθέτως κρυμμένος στην ασυλία σας, ούτε καν αναφέρεστε στην τραγωδία, ελπίζοντας ότι οι Έλληνες θα ξεχάσουν και θα αποθαρρυνθούν. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε. Με σκοπό να κοιτάξετε κατάματα το πρόβλημα και βλέποντας την αδιαφορία της δικαιοσύνης, σας απέστειλα μία επιστολή. Οφείλατε να μου απαντήσετε, όχι ως εκπρόσωπος ενός κράτους που σκότωσε το παιδί μου, όχι μόνο από την ηθική υποχρέωση προς την κοινωνία αλλά και την παράταξή σας, αλλά από την υποχρέωση που έχετε να απαντήστε εντός 50 ημερών σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος με σεβασμό προς τις διατάξεις της χώρας.

Και ερωτώ: Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; Συμμορφώνεστε με αυτούς ή θεωρείτε ότι δεν έχετε καμία τέτοια υποχρέωση; Η απουσία σας δηλώνει και την απάντησή σας. Εγώ ως μάνα όμως και πολίτης αυτής της χώρας, έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου και για ποιο λόγο αναζητούμε οστικά υπολείμματα στη γύρω περιοχή" πρόσθεσε.

Η Μαρία Κρυστιανού τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία καταπατά τις διατάξεις του κράτους, έκανε λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της χώρας με κρατική συμμετοχή και ευθύνη, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της Δικαιοσύνης.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου "ΤΕΜΠΗ 28-2-2023" κ. Μαρία Καρυστιανού, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ. κ. Μαρία Καραμανώφ και ο Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ κ. Νίκος Παπασπύρου.

 

Πηγή: TheTOC.gr

msnmsn

Δεν υπάρχουν σχόλια: