Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Στο Βέλγιο ρεύμα άθεων συγγραφέων που επιστρέφουν στο Χριστό. Ο Φλαμανδός συγγραφέας Ch. Vekeman που το τελευταίο βιβλίο του είναι το «Tot God»: Ο χριστιανισμός είναι αριστερός στον πυρήνα του και συντηρητικός στην ηθική του.

 

Στο Βέλγιο παρατηρείται ρεύμα άθεων συγγραφέων που επιστρέφουν στο Χριστό. Το ίδιο συνέβη και με την Kristien Hemmerrechts: πηγαίνει ξανά στη λειτουργία κάθε εβδομάδα. Μετά τη Kristien Hemmerrechts γνωστή μυθιστοριογράφο που δηλώνει ότι τώρα πηγαίνει ξανά στη λειτουργία κάθε εβδομάδα ακολουθεί η περίπτωση του Φλαμανδού συγγραφέα Christophe Vekeman που το τελευταίο βιβλίο του «Tot God» αποτελεί ουσιαστικά τις ”Εξομολογήσεις” του και πως έφθασε στη βεβαιότητα της πίστης μετά από χρόνια πνευματικής αναζήτησης..

Στο τελευταίο βιβλίο του «Tot God» ”στο Θεό” που κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου 2024 από τις εκδόσεις De Arbeiderspers ο Bέλγος Φλαμανδός συγγραφέας Christophe Vekeman περιγράφει την πνευματική του στροφή και ωρίμανσή του ως πιστός. Σε επίκαιρη συνέντευξή του ο συγγραφέας αποφαίνεται:

«Ο χριστιανισμός είναι αριστερός στον πυρήνα του».. Αλλά και συντηρητικός στην ηθική του: «Η εκκλησία έχει μια καθολική ηθική που δεν συμβαδίζει με τη μόδα. Μέσα σε λίγα χρόνια υπάρχει ένα κουβάρι ανατροπών.. ».


Λέει ότι δεν είδε ξαφνικά το φως, αλλά στο βιβλίο, ο συγγραφέας Christophe Vekeman εξηγεί πώς ασπάστηκε οριστικά την πίστη μετά από δεκαετίες αμφιβολίας. «Νομίζω ότι μπορώ να ελπίζω ότι αυτή η καταστροφική ζωή δεν είναι το μόνο που υπάρχει».

Ο Βέλγος συγγραφέας Christophe Vekeman (51) δεν αναζητούσε ανάπαυση ή νόημα, αλλά την αλήθεια. Μετά από ένα μακρύ ταξίδι, που περιελάμβανε το C.S. Lewis και την Οξφόρδη, αυτοαποκαλείται πλέον Χριστιανός. «Δεν τελειώνει αυτό το θέμα. Πρέπει να αποκτάς εκ νέου πίστη κάθε μέρα».

Ο Christophe Vekeman: «Οι άνθρωποι αντιδρούν στην πίστη μου με δυσπιστία. Κάποιοι χλευάζουν τη χριστιανική πίστη, σαν να μην είναι παγκόσμια θρησκεία αλλά ψυχολογική διαταραχή ».

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: